fallen 4 Napisano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Hej, witam Do końca przyszłego tygodnia zamierzam złożyć z uzbieranych częsci zestaw. Wszystko, poza obudową i coolerem do CPU już nabyte. Obudowa: będzie Fractal Define R4 Cooler CPU: ...tu jest mały problem Prawie kupiłem Noctua NH-U14S. Coś mnie jednak tknęło i przed zamówieniem sprawdziłem, okazało się że będzie zasłaniać pierwszy slot PCIe na płycie (potrzebny na X-Fi Titanium PCIE). Pomyślałem "ok, wezme NH-U12S"... i wtedy BeQuiet zapowiedział i wprowadził do sprzedaży nowe coolery BQ, a konkretnie Dark Rock 3. U12S wybrałem raczej z konieczności, bo ponoć średnio sobie radzi z podkręcanym 4670K... Jako, że BQ DR3 to dość nowa konstrukcja, recenzji nie ma żadnych, a te które się pojawiają dotyczą wersji PRO (odpada, ze względu na wysoki RAM). Czy ktoś może już kupił Dark Rock 3 do procka 4670K (podkręcany) i mógłby się wypowiedzieć jak wygląda cisza i wydajność w wykonaniu tego chłodzenia? A może ktoś używa w Define R4 U12S i mógłby także napisać parę słów na ten temat?R Cytuj Link to post Share on other sites
Pankracy666 312 Napisano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 (edytowane) Tutaj jest test tego chłodzenia: http://www.technic3d.com/review/kuehler/1637-be-quiet-dark-rock-3-cpu-kuehler/1.htm Na procku 2500k - ale zbadać sprawę zawsze możesz. Według mnie te chłodzonko jest bez rewelacji . Ja od siebie poleciłbym Ci mojego silver arrow - ale mówisz, że masz wysokie pamięci ram tak więc lipa . Edytowane 29 Stycznia 2014 przez Pankracy666 Cytuj Link to post Share on other sites
fallen 4 Napisano 29 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 (edytowane) Hehe, akurat te jedną, jedyną na razie recke już sobie znalazłem Trochę mało, aby podjąć konkretną decyzję. Z tych testów wynika, że cooler radzi sobie niemal tak samo jak U12S, które jest trochę droższe...Ciekaw jestem jak z podkręcanym prockiem. U12S ponoć ledwo zipie.... Edytowane 29 Stycznia 2014 przez fallen Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Mam obecnie DR 3 i DRP 3 na testach ale do publikacji jeszcze trochę czasu potrzeba Cytuj Link to post Share on other sites
fallen 4 Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 A mógłbyś napisać kilka słów o DR3? Jak się ma do U12? Albo może chociaż czy jest cichsze (bo to tak naprawdę dla mnie priorytet)? Chce kupić chłodznie w tym tygodniu (później dwa tygodnie urlopu i czas na zabawe;) i musze coś wybrać... Pozdro, R Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts