Skocz do zawartości

Noctua NH-U12/14S -VS- BeQuiet Dark Rock 3 (NIE pro:)

Recommended Posts

Hej, witam

Do końca przyszłego tygodnia zamierzam złożyć z uzbieranych częsci zestaw.

Wszystko, poza obudową i coolerem do CPU już nabyte.

Obudowa: będzie Fractal Define R4

Cooler CPU: ...tu jest mały problem :)

Prawie kupiłem Noctua NH-U14S. Coś mnie jednak tknęło i przed zamówieniem sprawdziłem, okazało się że będzie zasłaniać pierwszy slot PCIe na płycie (potrzebny na X-Fi Titanium PCIE).

Pomyślałem "ok, wezme NH-U12S"... i wtedy BeQuiet zapowiedział i wprowadził do sprzedaży nowe coolery BQ, a konkretnie Dark Rock 3. U12S wybrałem raczej z konieczności, bo ponoć średnio sobie radzi z podkręcanym 4670K...

Jako, że BQ DR3 to dość nowa konstrukcja, recenzji nie ma żadnych, a te które się pojawiają dotyczą wersji PRO (odpada, ze względu na wysoki RAM).

Czy ktoś może już kupił Dark Rock 3 do procka 4670K (podkręcany) i mógłby się wypowiedzieć jak wygląda cisza i wydajność w wykonaniu tego chłodzenia? A może ktoś używa w Define R4 U12S i mógłby także napisać parę słów na ten temat?
R

Tutaj jest test tego chłodzenia:

http://www.technic3d.com/review/kuehler/1637-be-quiet-dark-rock-3-cpu-kuehler/1.htm

Na procku 2500k - ale zbadać sprawę zawsze możesz.

Według mnie te chłodzonko jest bez rewelacji :).

Ja od siebie poleciłbym Ci mojego silver arrow - ale mówisz, że masz wysokie pamięci ram tak więc lipa ;).

Edytowane przez Pankracy666

Hehe, akurat te jedną, jedyną na razie recke już sobie znalazłem :)
Trochę mało, aby podjąć konkretną decyzję. Z tych testów wynika, że cooler radzi sobie niemal tak samo jak U12S, które jest trochę droższe...

Ciekaw jestem jak z podkręcanym prockiem. U12S ponoć ledwo zipie....

Edytowane przez fallen

A mógłbyś napisać kilka słów o DR3? Jak się ma do U12?

Albo może chociaż czy jest cichsze (bo to tak naprawdę dla mnie priorytet)?

Chce kupić chłodznie w tym tygodniu (później dwa tygodnie urlopu i czas na zabawe;) i musze coś wybrać...

Pozdro,

R