Pynio 0 Napisano 20 Marca 2009 Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Witam. Ostatnio mam problemy po zmianie płyty. Pierwsza padła i odesłałem ją do serwisu. Przysłali mi inną z nowszym biosem(2205). Niestety wyszło mi to na gorsze. Teraz coś nie chodzi tak jak powinno. Czytałem, że nowe biosy optymalizowane są pod phenomy i gorzej na nich działają procki pod am2 choć są obsługiwane. Ktoś pisał o tym w sklepie benchmark'u w opiniach o M2N32 sli deluxe. Nie wiem jaką wersję biosu wgrać a nie chcę za dużo prubować bo to różnie bywa z flashowaniem! Na stronie producenta piszą ze moj procek jest obsługiwany od wersji 1402 tylko ze tam takiej do pobrania nie ma. Wyniki w 3DM 05 miałem ok 11000 a teraz 8500 góra. Proszę o pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Pynio 0 Napisano 24 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Spoko już sobie poradziłem. Wgrałem BIOS 1201 i jest git. Po zmianie trzeba koniecznie reinstalować system. Oczywiście chodzi stary , ale różnicy nie widać. Po reinstalacji, flashowaniu i podkręceniu procka na 3.0Ghz wynik w 3DM 05 12770 punktów. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts