bormaszyna 1 Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Witam, Zakupiłem nowy dysk twardy HDD. Obecnie do komputera mam wpięte dwa dyski - nowy i stary, w celu przeniesienia danych na nowy. System jest wgrany na starym dysku. W tym rzecz, że nie wiem jak zabrać się do instalacji systemu na nowym dysku. Czy odpiąć stary i na nowym, czystym instalować? Czy też mieć podpięte dwa dyski i po prostu przy formacie wybrać partycję nowego dysku? Proszę o pomoc Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Podepnij oba,przy instalowaniu wybierz partycję do instalowania na nowym dysku a stary sobie sformatuj. Cytuj Link to post Share on other sites
cru5h 90 Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Odepnij stare dyski, podepnij nowy. Postaw na nim nowy system i potem podepnij stare dyski, przenieś dane i wyczyść. Cytuj Link to post Share on other sites
bormaszyna 1 Napisano 24 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Podepnij oba,przy instalowaniu wybierz partycję do instalowania na nowym dysku a stary sobie sformatuj. Systemy na obu dyskach nie będą jakoś na siebie wpływać ? Przecież system będzie na nowym i starym dysku. Jestem w tym temacie kompletnie zielony, dlatego pytam Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Nie będą bo stary sformatujesz,możesz też zrobić tak jak pisze cru5h a potem go sformatować z poziomu windowsa.Nie ma to znaczenia który sposób wybierzesz. Cytuj Link to post Share on other sites
bormaszyna 1 Napisano 25 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 OK! Wszystko się udało, bardzo dziękuję Wam za pomoc Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
cru5h 90 Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Nie będą bo stary sformatujesz,możesz też zrobić tak jak pisze cru5h a potem go sformatować z poziomu windowsa.Nie ma to znaczenia który sposób wybierzesz. Nie do końca, bo jak tylko da format starej partycji systemowej to mu zoastnie partycja systemowa (ta mała) i na nowym mu juz sie nei utworzy... Musiałby pousuwać wszysto ze starego dysku i wtedy na nowym mu sie stworzy systemowa partycja, najbezpieczniej odpiąć stary dysk na czas instalacji. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts