browar0707 0 Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Witam. Mam problem, ponieważ chciałem przetestować swój konfig 3dMarkiem i zobaczyć wyniki przed OC i po OC. Mam najnowszą wersję 3dMarko6 i nie wiem czy żeby sprawdzić wyniki trzeba dokonać pełnej rejestracji czy wystarcza opcja bez rejestracji? Na razie przetestowałem bez rejestrowania i aby sprawdzić wyniki program nakazuje mi kliknąć online(?)...klikam i "submission failed" wyskakuje.... Jak mam sprawdzić te wyniki może ktoś pomoże? Rejestrujecie Wasze wersje? Na jakich ustawieniach się sprawdzać powinno? Defalout czy samemu? Cytuj Link to post Share on other sites
radoslaw999 21 Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Na wersji Basic też możesz. Wyższe wersje wprowadzają to, zę mozesz wybrać sobie ustawienia (rozdzielczość itd). A testy się przeprowadza w ustawieniach domyślnych, czyli takich które są zaraz po uruchomieniu programu Cytuj Link to post Share on other sites
airborne82 60 Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Pewnie jest problem z wysłaniem danych z wynikiem przez łącze ... sprawdż w ustawieniach firewall czy zapora nie blokuje tego 3DMark 06 Cytuj Link to post Share on other sites
browar0707 0 Napisano 28 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Gdzieś czytałem, że wyniki wersji zarejestrowanych są inne niż wersji Basic (?) Prawda to czy nie? I czy wyniki w Basic sprawdza się tylko online? Mi się nie chce załadować strona od rana a może wymaga to zarejestrowania programu? Zaporę mam wyłączoną i antywira też dalej to samo "Submission failed" Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Tryb domyślny możesz sprawdzić na wersji basic, ja sam miałem wczoraj problem c pc mark vantage - jeśli masz błąd na stronie z wynikami, to nie zamykaj przeglądarki i jeszcze raz kliknij w pokaż wynik. Cytuj Link to post Share on other sites
radoslaw999 21 Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 A co do Twojego problemu to jaki masz system? Jak Windows Vista/7, to uruchom w trybie administratora Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Wersja Basic a Professional różni się tym, że możesz ustawić sobię rozdzielczość, czy używanego shadera, a także wykonać dodatkowe testy które nie są wliczane w ogół I po wykonaniu testu (2 Graphics, 2 CPU, 2 Shader czy tam HDR) powinno ci się wyświetlić okno z wynikiem i wtedy robisz screena i chwalisz się tym w rankingach, wyznaczonym dziale na forum, albo na benchit.pl Cytuj Link to post Share on other sites
browar0707 0 Napisano 28 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 A co do Twojego problemu to jaki masz system? Jak Windows Vista/7, to uruchom w trybie administratora Windows7 Professional 64bit Program 3dMark06 odpala się bez problemu, test również przebiega sprawnie tylko tego wyniku nie mogę odczytać bo program prosi o kliknięcie w link online ale nic się nie ładuje żadna strona nawet, tylko chwilę powisi i wyskakuje okienko "Submission failed". Zapora wyłączona i to samo nadal Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 A zrobiłeś to co ci pisałem? Miej odpalnoną już przglądarkę przed kliknięciem w wynik. Mi to ostatnio pomogło w pc marku - może futuremark ma problemy z serwerami. Cytuj Link to post Share on other sites
radoslaw999 21 Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 A co do Twojego problemu to jaki masz system? Jak Windows Vista/7, to uruchom w trybie administratora Windows7 Professional 64bit Program 3dMark06 odpala się bez problemu, test również przebiega sprawnie tylko tego wyniku nie mogę odczytać bo program prosi o kliknięcie w link online ale nic się nie ładuje żadna strona nawet, tylko chwilę powisi i wyskakuje okienko "Submission failed". Zapora wyłączona i to samo nadal Wiem, że się odpala normalnie. Ale uruchom w trybie administratora. Klikasz PM Myszy na ikonke 3DMark i dajesz Uruchom jako Administrator Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts