Skocz do zawartości

Ocena bardzo taniego sprzętu

Recommended Posts

Witam serdecznie! Z racji tego, iż mam 1350 zł postanowiłem lekko upgradeować mojego staruszka. Nie spodziewam się jakichś kokosów, ale powiedzcie mi, ile mogę zyskać % wydajności.

Przesiadka z:

AMD Athlon II x240 --------> Intel Core i5-4440

Gigabyte M61PME-S2P --------> Gigabyte GA-B85M-D3H

Good Ram 2x2GB DDR2 1000 MHz --------> Vulcan Gold 2x4GB DDR3 1600 MHz

Tracer 400W --------> Chieftec 500W 80+

Zostaje:

nVidia GeForce 9600 GSO 512 :(

Seagate HDD 500GB 16MB 5900RPM (Możliwe, iż jest uszkodzony, gdyż zauważyłem, że jego praca trochę zwolniła)

Obudowa jakaś randomowa od Tracera z 2010 roku

Co o tym sądzicie? Styknie mi ta gierka na najwyższych detalach?

http://www.battlefieldheroes.com/en/

Co ewentualnie zmienić, żeby uzyskać jak najlepszą wydajność? Posiadam budżet w wysokości 1350 zł, więc każda zmiana wiąże się z wykluczeniem danego podzespołu. Liczę na pomoc z waszej strony.

:)

Edytowane przez r4ps^

Jeśli dałoby radę, to mógłbym opchnąć. Nie potrzebne mi są. Zależy w jakim stanie będą te podzespoły, to używane się nadadzą, choć wolałbym nówki z gwarancją.

Tylko pytanie, czy mógłby mi ktoś pozamieniać parę podzespołów, aby stworzyć najwydajniejszą maszynę w tym przedziale? Nic dopłacać nie mogę, no chyba, że kwestia 10 zł. Wiem, że ten proc od intela jest bardzo mocny, kiedyś ta gierka mi śmigała na najwyższych detalach, jednak teraz ledwo ją odpalam na low. Myślę, że grafika może dać radę w tej grze.

Edytowane przez r4ps^

Używane, ale oczywiście z gwarancją ;) Chodzi mi tutaj tylko o kartę graficzną.

procek- 50zł

płyta- 70-80zł?

ram- 130zł

zasilacz- 50zł

karta- 50-70zł

------------------

~350zł- za co możesz kupić całkiem dobrą, używaną kartę

Edytowane przez misiek06
  • Popieram 1

dozbieraj sobie na jakąś tańszą kartę pokroju HD 5570 ,bo reszta z wymiany jest na + a jeśli chodzi o jakieś składanie najszybszych podzespołów w tej cenie to nie ma też opcjonalnych ponieważ podzespoły dobiera się pod względem użytkowania w twoim przypadku wystarczy Ci HD 5570 albo jak Ci wyżej sugerowano HD7790

• Popieram 1