fliCk 35 Napisano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Potrzebuję dobry, w miarę nowoczesny router adsl do neostrady (opcja 20 lub 40mb) Szukałem czegoś z wifi 802.11ac ale chyba jeszcze jest mi to zbędne bo oprócz smartfona reszta sprzętu nie obsługuje tego standardu.. no i cena routerów też przeraża. Wstępnie mam wybrany router Asus DSL-N55U - znajdę coś lepszego w przedziale cenowym do 500zł? Zależy mi żeby to było jedno urządzenie które swoim wyglądem nie będzie szpeciło salonu oraz będzie dwuzakresowe z dobrym zasięgiem wifi - 3 pomieszczenia na jednej kondygnacji, powierzchnia około 60m2 Z góry dziękuję za wszelkie rady Cytuj Link to post Share on other sites
PawelQ 107 Napisano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 (edytowane) To zdecyduj DSL (z tematu) czy ADSL (z opisu). Patrzę właśnie na ofertę orange i tam sa opcje 10/20/80/300 MB/s więc skąd 40 ? już to chyba wycofali. ADSL-a nie podłączysz do 40 Mb/s (i wyżej), bo tam już śmiga VDSL, a takie routery są kosmicznie drogie na chwilę obecną. Możesz ewentualnie zrobić tak, że weźmiesz ich router VDSL a do niego podłączysz swój DSL. Jak zdecydujesz którą ofertę weźmiesz z orange, wtedy będziemy myśleć ;-) EDIT A to tu to tu: http://forum.benchmark.pl/topic/96534-neostrada-fiber-40-mbs/ Edytowane 23 Stycznia 2014 przez PawelQ Cytuj Link to post Share on other sites
fliCk 35 Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 ADSL w takim razie do neo 20mb Cytuj Link to post Share on other sites
vidio 19 Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Mam tego asusa ok. rok i zero problemów (neostrada 10 mb, zarówno po kablu - 2 kompy, tv, serwer plików składak jak i po wifi - pc, laptop, smartfon, odtwarzacz bluray)... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts