Skocz do zawartości

Recommended Posts

Budżet: do 200zł

Czego potrzebujesz?: słuchawki

Przeznaczenie: wszystkiego po trochu

Źródło: xonar dg/lumia 920
Oczekiwania: chciałbym, żeby nie były zbyt małe/duże, pałąk nie pękał patrząc na nie i były w miarę wygodne (dlatego też wszystko pokroju k518 odpada)

Pod uwagę brałem:

- sony mdr-v55

- sony mdr-xb300

- sony mdr-zx600

Kolejność nieprzypadkowa, ale pod uwagę biorę również stosunek cena/jakość.

Nie wiem czy ci przypasuje wygląd ale od siebie polecam

Creative Aurvana live grają bardzo dobrze a po kilkudziesięciu godzinach wygrzewania jeszcze lepiej, choć nie jestem żadnym audiofilem i może są lepsze.

Ceny od 179 ale to w Kurtmedia a oni nie mają za dobrych opinii ale za około 185-189 masz w Proline i X-Kom

http://www.ceneo.pl/8568053;0280-0.htm#tab=click_scroll

• Popieram 1

Bez przesady one nie są takie ciężkie :) to pomyśl może o czymś pokroju koss porta pro :)

U sony płaci się za markę i wszystkie słuchawki sony z jakimi miąłem styczność w cenie do 200zł grały słabo.
Nie wiem czy słuchałem któryś z wymienionych przez Ciebie modeli, nie mam pamięci ale lubię sobie sprawdzić jak mam możliwość jak grają słuchawki w marketach czy innych sklepach i na prawdę grały tak, że powinny kosztować 1/3 tej ceny.

• Popieram 1

Gdybym wybierał na tę chwilę to wybrałbym coś z trójki koss porta pro / shure srh240 / coś z soniaczów. Przyjrzę się jeszcze CAL, może miałem na głowie inne krijejtiwy :D

Swoją drogą, hd 205 wydają mi się lepiej wykonane od wszystkich wymienionych tutaj (no może oprócz CAL), jak wypadają w porównaniu z shr240 i kossami?

Jak bardzo wpłynęłaby na jakość dopłata powiedzmy 50-150 zł? Czy rzeczywiście mimo tego, że audiofilem nie jestem, to słuchawki rozerwałyby mi uszy? Znajdę coś lepszego od k540 czy hd380?

Edytowane przez desk1

HD205 powiedziałbym, że są najgorzej wykonane. CAL są słabiej od Shure, dużo mniej wytrzymałe. Jednak w SRH plastik jest błyszczący i skrzypi. Denony D1100 najlepiej, mają nawet pasek amelinium, a nowa wersja podobno jest jeszcze lepsza.

Wyżej, to pancerne K181DJ i SRH750DJ. Są jeszcze super wykonane Takstary, ale w nie trzeba zainwestować...

Edytowane przez iDaft