Skocz do zawartości

Wymiana X-Fi xtreme gamer na ASUS Xonar D2X/XDT opłacalna?

Recommended Posts

Gość DANNY_79

Witam

Obecnie posiadam kartę dźwiękową Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer i zastanawiam się czy opłaca się wymieniać ją na ASUS Xonar D2X/XDT? Jakość dźwięku będzie znacząco lepsza?

Głośniki to Creative Gigaworks G500 5.1 THX

Pozdrawiam :D

Tak opłaci się, ale do filmów i muzyki. Bo EAX jest, cóż ... jaki jest na tych kartach. Więc do gierek X-Fi lepiej się sprawdza. Jednak w połączeniu z dobrymi głośnikami i wzmacniaczem karta brzmi bardzo dobrze - viewtopic.php?f=36&t=10626 ja też kiedyś miałem podobne pytanie.

Do tego podeślij mi na PW ile byś chciał za tego X-Fi. Pedeślij może jakąś fotkę tej karty też (bo było sporo odmian).

pozdrawiam

I tak różnica będzie , jak masz dobre słuchawki to jeszcze bardziej. Tylko nie korzystaj z Winampa lepiej AIMP2 ,bądz Footbar . Nie zapomnij także o DFX ,bądź jakieś inne pluginy. Dużo z Xonarów można wycisnąć.

Witam

Obecnie posiadam kartę dźwiękową Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer i zastanawiam się czy opłaca się wymieniać ją na ASUS Xonar D2X/XDT? Jakość dźwięku będzie znacząco lepsza?

Głośniki to Creative Gigaworks G500 5.1 THX

Pozdrawiam :rotfl:

Tak opłaci się, ale do filmów i muzyki. Bo EAX jest, cóż ... jaki jest na tych kartach. Więc do gierek X-Fi lepiej się sprawdza. Jednak w połączeniu z dobrymi głośnikami i wzmacniaczem karta brzmi bardzo dobrze - viewtopic.php?f=36&t=10626 ja też kiedyś miałem podobne pytanie.

Do tego podeślij mi na PW ile byś chciał za tego X-Fi. Pedeślij może jakąś fotkę tej karty też (bo było sporo odmian).

pozdrawiam

Nawet do gier zdecydowanie lepiej jest wziąść Xonara

Słychać bardzo wyraźne różnice brzmienia pomiędzy Xonarem a kartami Sound Blaster X-Fi. I tym razem Xonar brzmi cieplej, bardziej żywo, bardzo dynamicznie. Pozycjonowanie dźwięków przez Sound Blastera X-Fi wypada w tym porównaniu bardzo dobrze, lecz jego brzmienie nie robi tak piorunującego wrażenia.

http://pclab.pl/art32279-7.html