piatek777 0 Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Witam Obecnie posiadam kartę dźwiękową Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer i zastanawiam się czy opłaca się wymieniać ją na ASUS Xonar D2X/XDT? Jakość dźwięku będzie znacząco lepsza? Głośniki to Creative Gigaworks G500 5.1 THX Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 IMO opłaca się. Jakość dźwięku powinna się znacząco poprawić Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Witam Obecnie posiadam kartę dźwiękową Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer i zastanawiam się czy opłaca się wymieniać ją na ASUS Xonar D2X/XDT? Jakość dźwięku będzie znacząco lepsza? Głośniki to Creative Gigaworks G500 5.1 THX Pozdrawiam Tak opłaci się, ale do filmów i muzyki. Bo EAX jest, cóż ... jaki jest na tych kartach. Więc do gierek X-Fi lepiej się sprawdza. Jednak w połączeniu z dobrymi głośnikami i wzmacniaczem karta brzmi bardzo dobrze - viewtopic.php?f=36&t=10626 ja też kiedyś miałem podobne pytanie. Do tego podeślij mi na PW ile byś chciał za tego X-Fi. Pedeślij może jakąś fotkę tej karty też (bo było sporo odmian). pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
piatek777 0 Napisano 27 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 kartę bym używał jedynie do muzyki bo w gry nie gram. W internecie bardzo chwalą te karty asusa więc chyba się skusze Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 W internecie bardzo chwalą te karty asusa więc chyba się skuszeJeśli masz pieniądze to czemu nie? Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 kartę bym używał jedynie do muzyki bo w gry nie gram.Jakiej muzyki i w jakim formacie? Cytuj Link to post Share on other sites
piatek777 0 Napisano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 kartę bym używał jedynie do muzyki bo w gry nie gram.Jakiej muzyki i w jakim formacie? ostatnio bardzo dużo muzyki trance w formacie MP3. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 I tak różnica będzie , jak masz dobre słuchawki to jeszcze bardziej. Tylko nie korzystaj z Winampa lepiej AIMP2 ,bądz Footbar . Nie zapomnij także o DFX ,bądź jakieś inne pluginy. Dużo z Xonarów można wycisnąć. Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Jeśli jakość tych MP3 jest większa niż 192kbps to różnica może jakaś tam być. Dużo zależy od słuchu itp. Najlepiej jakbyś słuchał muzy w FLAC, wtedy różnica byłaby większa Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Podejżewam że przy MP3 ~192kbps po prostu lepiej usłyszysz zniekształcenia. Takiego sprzętu nie kupuje się do MP3. Cytuj Link to post Share on other sites
simondd 82 Napisano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Witam Obecnie posiadam kartę dźwiękową Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer i zastanawiam się czy opłaca się wymieniać ją na ASUS Xonar D2X/XDT? Jakość dźwięku będzie znacząco lepsza? Głośniki to Creative Gigaworks G500 5.1 THX Pozdrawiam Tak opłaci się, ale do filmów i muzyki. Bo EAX jest, cóż ... jaki jest na tych kartach. Więc do gierek X-Fi lepiej się sprawdza. Jednak w połączeniu z dobrymi głośnikami i wzmacniaczem karta brzmi bardzo dobrze - viewtopic.php?f=36&t=10626 ja też kiedyś miałem podobne pytanie. Do tego podeślij mi na PW ile byś chciał za tego X-Fi. Pedeślij może jakąś fotkę tej karty też (bo było sporo odmian). pozdrawiam Nawet do gier zdecydowanie lepiej jest wziąść Xonara Słychać bardzo wyraźne różnice brzmienia pomiędzy Xonarem a kartami Sound Blaster X-Fi. I tym razem Xonar brzmi cieplej, bardziej żywo, bardzo dynamicznie. Pozycjonowanie dźwięków przez Sound Blastera X-Fi wypada w tym porównaniu bardzo dobrze, lecz jego brzmienie nie robi tak piorunującego wrażenia. http://pclab.pl/art32279-7.html Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts