miszczprzestworzy 0 Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Mial ktos z was cos takiego? Ja kiedys nie moglem usnac przez tydzien powaga. Psycha mi zaczela siadac. I nie zacznijcie wypisywac ze to niemozliwe bo na prawde wam pisze. Lezalem w lozku i nic z boku na bok z boku na bok nic (bylo to spowodowane stresem i ogolnie zla atmosfera w domu) Cytuj Link to post Share on other sites
dante2kx 1095 Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 wypij sobie flaszkę (może być z gwinta) powinno pomóc Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Ta, dożywotnio. Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 a z gwinta to jakos mocniej usypia niz z musztardowki? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Wypić jedną >> poczekać, aż sen przyjdzie >> if not >> operację powtórzyć. Czysta rekurencja Najlepiej, to po prostu idź do lekarza i opowiedz mu o problemie (bo jeśli nie można spać przez tydzień, to jest to już problem) Cytuj Link to post Share on other sites
Self Ignition 0 Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Często powodem bezsenności jest zmiana charakteru miejsca spania.Jeżeli np. z łóżka oglądamy telewizje, w tym miejscu się uczymy etc to automatycznie miejsce to przestaje sie nam kojarzyć ze snem i trudniej jest nam zasnąć. Inną przyczyną może być mało aktywny tryb życia. Nie oszukujmy się, przesiadując namiętnie przed kompem nie zużywamy dużo energii, co daje mniejsze zapotrzebowanie na sen. Rozwiązania na własną rękę: - w miejscu spania tylko śpij - wyjdź na rower pod wieczór, 'zatocz kręga' - w aptece dostępna jest melatonina, chyba bez recepty zważywszy na to że z takim problemem zwracasz się o pomoc NA FORUM KOMPUTEROWE to sugeruję przestać grać i wyjść z domu... z uwagi że problem chyba już minął, rozwiązanie skierowane jest do kogoś z podobnym problemem Cytuj Link to post Share on other sites
Di0XiDe 0 Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 a z gwinta to jakos mocniej usypia niz z musztardowki?I tak wszystko zależy od przepustowości wlewu (czyt. gardła) Cytuj Link to post Share on other sites
Qpers 8 Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Pewnie zmiana miejsca spania nie wchodzi w grę, bo musiałbyś mieszkać w innym kraju, żeby było cię stać na sypialnię Ja czasem mam tak samo, ale nie trwa to dłużej, niż jedną noc - przewraca się tylko człowiek z boku na bok, a nie może zasnąć... Mi osobiście pomogła zmiana poduszki - nie masz pojęcia, jak bardzo zła poduszka może utrudniać zasypianie. No i jak chcesz zasnąć, to skup się na tym, że chcesz spać, a nie rozmyślaj o niebieskich migdałach! Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Najlepiej pod zimny prysznic przed spaniem i na chwile pospacerować.Wtedy do domu przyjść położyć się i o niczym nie myśleć.Tylko uspokoić się.Może pomoże(u mnie to pomaga) Cytuj Link to post Share on other sites
O.C MIZIU-KIZIU 2 Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Mi osobiście pomogła zmiana poduszk Qpers, jakie poduszki polecasz ? Cytuj Link to post Share on other sites
Qpers 8 Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Qpers, jakie poduszki polecasz ?Heheh Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, ale sam miałem problemy z zasypianiem na starej, wymiętolonej poduszce od rodziców, której używałem ponad 10 lat Grunt, żeby nie była to jakaś szmata z bazaru, tylko normalna, duża poducha z Ikei, czy coś. Cytuj Link to post Share on other sites
miszczprzestworzy 0 Napisano 27 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 - w aptece dostępna jest melatonina, chyba bez recepty UU widzę iż mamy wykształconych ludzi na forum. Hormon szyszynki to jest. Nie wiem czy slyszeliscie ale oprocz tego ze jest zwiazany z fazą snu i czuwania odpowiada za nasze szczęscie czy też śmiertelność. (dawkowanie melatoniny moze przedluzyc nasz żywot) Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 A może sobie wyjdź na spacer przed snem. Tylko taki, abyś się dobrze zmęczył. Po tym będziesz spał jak trusia Cytuj Link to post Share on other sites
miszczprzestworzy 0 Napisano 27 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Ten problem juz mnie nie dotyczy. Kiedys tak mialem jakies 4 miechy temu. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Tak na serio to z tego typu problemem trzeba iść do lekarza. A tak mniej poważnie: Qpers ma sporo racji, mówiąc, że wygodna podusia jest bardzo ważna. Racje mają również ci, którzy piszą o wysiłku fizycznym w ciągu dnia, np. po szkole, pracy itp. Więc jeśli nic nie robisz, ino kisisz ogóra przed monitorem, to rusz się Kaziu. Inna metoda: blant wieczorową porą, po takiej kuracji kładąc się do łózka, nie jestem w stanie powstrzymać się od myśli, że nie mogłoby mi być wygodniej. Cytuj Link to post Share on other sites
RAKU 44 25 Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 blant wieczorową porą, po takiej kuracji kładąc się do łózka, nie jestem w stanie powstrzymać się od myśli, że nie mogłoby mi być wygodniej.Myślę że jedna z najlepszych kuracji tylko w aptece dostępna jedynie na receptę Cytuj Link to post Share on other sites
Gasek 0 Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 A walnij sobie z kielicha oczywiście z kumplami bo co tak będziesz sam pił Ale jeżeli czujesz, że już nie wyrabiasz to radzę lekarza tak jak chłopy wyżej :tajniak: Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Godzina, góra dwie wytężonych ćwiczeń i padniesz jak kłoda. Ewentualnie kuracja Żołądkową za 20zł 50gr. Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin Sieradzki 1 Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Na stresy i brak snu mogą pomóc tabletki ziołowe dostępne w każdej aptece bez recepty. Ogólnie dają radę, ale nie zawsze. Jeśli to nie pomoże, to oczywiście możesz próbować porad kolegów, ale jeśli naprawdę szukasz porady, to może idź do lekarza rodzinnego. Długo ciągnąca się bezsenność bardzo negatywnie wpływa na organizm. Zwłaszcza jeśli wszystko to wiąże się ze stresem, napięciem, jakimiś problemami domowymi. Jest jeszcze Oksazepam, lek uspakajający, ale to jest na receptę. Ogólnie wpierw trzeba ustalić przyczyny, a nie zaczynać od końca. Internetowe porady nie są najlepszą formą diagnostyki i leczenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 OOO tak Oksazepam, mój ojciec to bierze i nawet po zejściu na dużo mniejsze dawki niż przepisywano mu na początku śpi do 11 bez problemu Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Popieram Marcina Cytuj Link to post Share on other sites
szymon_j14 11 Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 a może po prostu zwykła Melatonina z apteki? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 A mi taka "Niemożność spania" by się teraz przydała - mam tyle roboty, a doba tylko 24h. Możemy się zamienić. Cytuj Link to post Share on other sites
egzorcysta124 0 Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Miałem coś takiego po prostu łyknij całą buteleczkę środku na sen i od razu w kimono człowiek uderza ja nie spałem 3 dni .Po łyknięciu buteleczki przespałem całą noc i połowę dnia A potem dopełniłem czymś mocniejszym typu Sobieski z monopolowego i git po tym człowiek wypoczęty jak nowo narodzony. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Miałem coś takiego po prostu łyknij całą buteleczkę środku na sen i od razu w kimono człowiek uderza ... Taaaakkk, snem sprawiedliwego Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts