Skocz do zawartości

Karta pod rozdzielczość 1650x1050. GTX 650 Ti Boost zamiast R9 270

Recommended Posts

Witam Wszystkich.

Czy  GTX 650 Ti  Boost poradzi w rozdzielczości    1650x1050.  Na początku planowałem R9 270,ale pomyślałem że karta będzie się marnować.Karta dla 11 letniej dziewczynki.

Ogólnie nowa karta   GTX 650 Ti Boost to koszt 560 zł a R9 270 to 650 zł?

Karta będzie służyć do oglądania filmów, youtube, sporadycznie jakiś gry flashowe i tp.

Pozostały konfig

Procek i5-4570

Mobo   GA-Z87X-SLI

Zasilacz  G-550 od Seasonica

Witam.W rozdzielczości 1680x1050 GTX 650Ti Boost spokojnie sobie poradzi,jednak według mnie warto nieco dołożyć do R9 270,bo karta jest zauważalnie szybsza od GeForca i nie ma mowy o tym,by grafa się marnowała w połączeniu z i5 4570 ;)

http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_karty_graficznej_radeon_r9_270_nastepca_hd_7850_2gb?page=0,3

Edytowane przez ivanos
  • Popieram 2

Chodziło pewnie o zastosowanie karty, a nie o połączenie z procesorem :)

Karta będzie służyć do oglądania filmów, youtube, sporadycznie jakiś gry flashowe i tp.

Karta spokojnie wystarczy, ale dzieci szybką rosną i za rok mogą się zmienić wymagania :)

Edytowane przez Tomasz_lc
  • Popieram 1
Gość Kotecek

Do tego spokojnie wystarczy zintegrowana z procesorem grafika. Zasadności kupowania zewnętrznej za 500/600 PLN nie widzę.

Jak będzie potrzeba grania w bardziej zaawanasowane technicznie gry to wtedy można kupić a jak nie gra teraz to bez sensu.

Edytowane przez Kotecek

Tak jest.Bo to nie do gier komputer.Tylko tak rozrywkowo.

W takim razie GTX 650 Ti Boost lub HD 7770,który jest jeszcze tańszy,a i do ewentualnego grania w 1680x1050 będzie się nadawał  w sam raz.Na pewno lepsze to od integry w CPU :)

http://allegro.pl/listing/listing.php?string=HD+7770&search_scope=category-13023

Edytowane przez ivanos
  • Popieram 3
Gość Kotecek

Nie rozumiem Cię... flash, youtube, filmy... czy to nie działa teraz? Mi takie rzeczy na lapku z AMD C-50 1GHz + Radeon HD6250 chodzi. A Twoja itegra jest szybsza od mojej. Więc po co kupować zewnetza karte do gier na flashu? Zreszta to nie tylko moje zdanie. Chyba że chodzi o to aby wydac kasę dla przyjemności to spoko :)

Karta będzie służyć do oglądania filmów, youtube, sporadycznie jakiś gry flashowe

Jeśli ten temat nie jest trollingiem, a mam co do tego spore wątpliwości, to tak, jak kilka osób już napisało - w zupełności wystarczy integra.

Zamykam, bo nie widzę sensu i potrzeby, aby dalej to ciągnąć.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...