Tobiaasz 0 Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Witam , zaraz napisze mój problem , ale najpierw napisze mój sprzęt: Procesor:Intel Core2 Quad Q6600 3.01 GHz musiałem dać do 2.40 GHz Płyta Główna:GA33M-S2 Karta:Geforce Gigabyte GTS 250 1024 MBytes Dysk:Hitachi 500 Gb 16mb Zasiłka:Modecom Premium 500W Oto mój problem , nie wiem czy to wina systemu lub dysku , albo podkręcania pierwsze błędy były jak grałem w gre Armies of Exigo gram gram aż nagle słysze szum i piszczenie w głośnikach i pokazuje się bluescreen i tam pisze że windows został zamknięty żeby uniknąć uszkodzenie komputera i jak dobrze pamiętam Wciśnij F8 i coś z BIOS Memory drugi raz zainstalowałem TuneUp Utilities do przyspieszania kompa czyszczenie rejestru ,dysku,defragmentacji itp.nie wiem czy to wina tego programu lub wina GG i Skype jak czytałem to najnowsze GG i Skype nie działa poprawnie z Vistą i Sevenem miałem go podkręconego 2 3 lub 4 tygodnie te błedy zaczeły sie pojawić jakieś 3 , 4 dni temu. Komp się nie zawiesza raz jak weszłem w tryb awaryjny wiem już kiedy pokazuje się ten bluescreen jakby sytem mulił i w wszystko w co wejde muliło , aż w końcu pokazuje się ten Błąd ktorego napisałem za pare dni zakupie chłodzenie do procka. Wiecie jak naprawić te Błędy i żeby co 5 10 lub 15 min system nie mulił od uruchomienia i żeby te bluesrceny sie nie pokazywały te z uszkodzeniem kompa pls help :help: :help: odpowiadajcie po przeczytaniu całośći , a nie do połowy ok Cytuj Link to post Share on other sites
Gasek 0 Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Może napięcia niestabilne? Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Sprawdz dysk programem MHDD, ram Memtestem. Zresetuj bios i sprawdz programem OCCT na godzine czy wysypie jakis blad i jakie sa temperatury procka. Kontroluj tez temperatury na plycie glownej. Cytuj Link to post Share on other sites
Tobiaasz 0 Napisano 26 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 nie wiem może jakie powino być na taktowaniu 3.01 GHz może odpowiesz skąd te błędy a jak naprawić te błędy bede mogł mieć do 3.01 Ghz odpowiesz na te błędy Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 szkoda czasu na naprawianie bledow - polecam format:) zawsze dobrze dziala zrob sobie na przyszlosc obraz systemu ze wszystkim co potrzeba zainstalowanym juz - np.ghost + format = moment sekunda i problemow niet co do problemu na teraz to pewnie ktos cos poradzi za chwile, ja unikam zabawy w "naprawianie" systemu to strata czasu choc dziala Cytuj Link to post Share on other sites
Tobiaasz 0 Napisano 26 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 ale wtedy wszystko bedzie git bez tego problemu bluescreen Cytuj Link to post Share on other sites
Tobiaasz 0 Napisano 26 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 dzięki już wszystko git mam procka do 3.01 GHz jednak napięcie dałem na wyższe i wszystko lata przedtem miałem napięcie 1.300 lub 1.325 i sie zawieszał i się komp resetował bo pisze że jak za mało napięcia przy przetaktowanym procku to można uszkodzić ja dałem na 1.375 i wszystko lata dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts