Skocz do zawartości

Zawieszanie Błędy systemu czy dysku , albo podkręcania

Recommended Posts

Witam , zaraz napisze mój problem , ale najpierw napisze mój sprzęt:

Procesor:Intel Core2 Quad Q6600 3.01 GHz :o:);) musiałem dać do 2.40 GHz

Płyta Główna:GA33M-S2

Karta:Geforce Gigabyte GTS 250 1024 MBytes

Dysk:Hitachi 500 Gb 16mb

Zasiłka:Modecom Premium 500W

Oto mój problem , nie wiem czy to wina systemu lub dysku , albo podkręcania pierwsze błędy były jak grałem w gre Armies of Exigo gram gram aż nagle słysze szum i piszczenie w głośnikach i pokazuje się bluescreen i tam pisze że windows został zamknięty żeby uniknąć uszkodzenie komputera i jak dobrze pamiętam Wciśnij F8 i coś z BIOS Memory drugi raz zainstalowałem TuneUp Utilities do przyspieszania kompa czyszczenie rejestru ,dysku,defragmentacji itp.nie wiem czy to wina tego programu lub wina GG i Skype jak czytałem to najnowsze GG i Skype nie działa poprawnie z Vistą i Sevenem miałem go podkręconego 2 3 lub 4 tygodnie te błedy zaczeły sie pojawić jakieś 3 , 4 dni temu. Komp się nie zawiesza raz jak weszłem w tryb awaryjny wiem już kiedy pokazuje się ten bluescreen jakby sytem mulił i w wszystko w co wejde muliło , aż w końcu pokazuje się ten Błąd ktorego napisałem

za pare dni zakupie chłodzenie do procka.

Wiecie jak naprawić te Błędy i żeby co 5 10 lub 15 min system nie mulił od uruchomienia i żeby te bluesrceny sie nie pokazywały te z uszkodzeniem kompa pls help :help: :help:

odpowiadajcie po przeczytaniu całośći , a nie do połowy ok

szkoda czasu na naprawianie bledow - polecam format:) zawsze dobrze dziala

zrob sobie na przyszlosc obraz systemu ze wszystkim co potrzeba zainstalowanym juz - np.ghost + format = moment sekunda i problemow niet

co do problemu na teraz to pewnie ktos cos poradzi za chwile, ja unikam zabawy w "naprawianie" systemu to strata czasu choc dziala

dzięki już wszystko git mam procka do 3.01 GHz jednak napięcie dałem na wyższe i wszystko lata przedtem miałem napięcie 1.300 lub 1.325 i sie zawieszał i się komp resetował bo pisze że jak za mało napięcia przy przetaktowanym procku to można uszkodzić ja dałem na 1.375 i wszystko lata dzięki