Skocz do zawartości

Komputer do biura(Office, Excel, ogólna administracja w firmie)

Recommended Posts

Witam, zastanawiam się nad komputerem do biura i interesuje mnie głównie to, żeby był szybki, czyli dysk SSD , ogólnie, żeby komputer był nie za drogi. Sądzę, że nie musi mieć i5 czy i7. Przydałby się Windows 7 Professional, dobre chłodzenie, dysk stary mam więc przerzuciłbym z niego wszystko na jakiś nowy HDD. Monitor mam.

To tyle, proszę o rady.

Edytowane przez slayer3run
  • Zastosowanie komputera: Biuro, administracja
  • Maksymalna kwota jaką dysponujesz: 1500zł
  • Których części potrzebujesz?: Sama jednostka centralna
  • Czy będziesz podkręcać sprzęt? nie
  • Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor?: 1400x1050
  • Specjalne wymagania: brak
  • Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? Dysk HDD 250GB WDC WD2500AAKS
  • Własna propozycja zestawu: Windows 7 Professional

Z obecnego dysku będę przenosić dane na nowy HDD.

Edytowane przez slayer3run

Za 1500 zł ciężko stworzyć zestaw z Windowsem 7 Pro, bo sam system zabiera 1/3 budżetu :/

Mam dwie propozycje:

http://www.morele.net/inventory/info/RRXp6R/

Dwurdzeniowy procesor ze zintegrowaną kartą graficzną, 4GB pamięci RAM, dobry zasilacz, 500GB dysk WD Blue, przyzwoita płyta Asrocka, całość w niewielkiej, taniej obudowie Zalmana z 1 wentylatorem. Brak tutaj dodatkowego chłodzenia na procesor, które nie jest niezbędne do takich zastosowań, ale poprawia komfort długotrwałej pracy, brak dysku SSD, który świetnie by się tutaj sprawdził, o ile komputer nie będzie służył do archiwizowania ważnych plików, obudowa najtańsza jaka jest dostępna (nie licząc totalnego badziewia)

Całość aktualnie na morele: 1536 zł

Druga opcja wymaga zwiększenia budżetu o 25%:

http://www.morele.net/inventory/info/PjXbNW/

Czym się różni od poprzedniego? Trochę szybszy procesor, płyta główna Gigabyta z podwójnym BIOSem, dodatkowy cooler na procesor, dysk SSD 128GB Plextora, całość w wyciszonej obudowie.

Kwota: 1983 zł

• Popieram 2