nitros5 0 Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Witam. Ostatnio założyłem drugie konto na komputerze, z ograniczonymi możliwościami itp. Ale gdy chcę przełączyć moje konto bez wylogowywania go nie mogę ponieważ nie ma opcji "Przełącz użytkownika". Proszę o pomoc ponieważ to jest bardzo ważne dla mnie. Z góry dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
ragon 456 Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Znak windows + L Jak masz Windows 7 to przy zamknij w starcie jest strzałka, kliknij w nią i masz listę dodatkowych opcji. Cytuj Link to post Share on other sites
nitros5 0 Napisano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Znak windows + L Jak masz Windows 7 to przy zamknij w starcie jest strzałka, kliknij w nią i masz listę dodatkowych opcji. To już parzyłem, nie jestem takim laikiem xd http://screenshooter.net/1706203/tyrlqot to jest zdjęcie tej strzałki obok Zamknij Cytuj Link to post Share on other sites
ragon 456 Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Obadaj: http://www.addictivetips.com/windows-tips/how-to-enable-disable-fast-user-switching-in-windows-xp-and-windows-vista/ Cytuj Link to post Share on other sites
nitros5 0 Napisano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Obadaj: http://www.addictivetips.com/windows-tips/how-to-enable-disable-fast-user-switching-in-windows-xp-and-windows-vista/ zrobiłem to i nadal nie ma przycisku przełącz użytkownika Cytuj Link to post Share on other sites
cru5h 90 Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Spróbuj najpier zrestartować komputer i zalogować się na to nowe konto aby system stworzył foldery profilu w C:\Users. Później sprawdź czy jest opcja.... Cytuj Link to post Share on other sites
nitros5 0 Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Spróbuj najpier zrestartować komputer i zalogować się na to nowe konto aby system stworzył foldery profilu w C:\Users. Później sprawdź czy jest opcja.... myślisz, że tego nie robiłem? O.o Cytuj Link to post Share on other sites
ragon 456 Napisano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Albo masz okrojoną wersję systemu, albo masz wersję STARTER, albo lecisz w bambuko. Innych wyjść nie ma. Cytuj Link to post Share on other sites
cru5h 90 Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Sprawdź czy działa ci przełączanie użytkowników ze skrótu, tu masz tutek http://www.vistax64.com/tutorials/136969-switch-user-desktop-shortcut.html Cytuj Link to post Share on other sites
nitros5 0 Napisano 24 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Albo masz okrojoną wersję systemu, albo masz wersję STARTER, albo lecisz w bambuko. Innych wyjść nie ma. wersja ultimate x64 nie jest to wersja okrojona, jest to pełna wersja systemu. Po co miałbym lecieć w bambuko? Czytałem na necie że to może być spowodowane zainstalowanymi aktualizacjami systemu, a dokładnie service pack 1, ponieważ system mam stale aktualizowany. Cytuj Link to post Share on other sites
moninml 0 Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Mam ten sam problem walczę z nim już po raz drugi... za pierwszym razem ten problem był jedną z przyczyn formata. Teraz nie chce mi się wgrywać od nowa systemu przez brak tej funkcji jednak strasznie mnie to irytuje, że nie mogę zmienić po prostu użytkownika nie wylogowując się z aktualnego konta. Znalazłem ten plik: tsdiscon.exe dzięki niemu mogę przełączać użytkowników jednak chciałbym mieć tą opcje po najechaniu na strzałkę przy przycisku zamknij. Tak jak to było pierwotnie. Domyślam się, że najprawdopodobniej powodem takiego działania jest jakaś aktualizacja. Pytanie jaka i dlaczego to robi? Wszystkie wskazówki, które znalazłem w tym temacie i nie tylko zostały wypróbowane jednak bez większych efektów. system to win 7 ultimate x64 na bieżąco aktualizowany Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts