Pawskill 27 Napisano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Witam skopiowalem kolegi windows 7 z pendrive na swojego tylko że jest problem bo składam komputer i ta moja kopia odpala na win7 przez setup exe ale na nowym bez sytemu gdy wybieram pendrive w bootowaniu nie odpala się czy by zbootowac pendrive muszę mieć na nim specjalny program i tym programem wgrac czy co. Źle zrobiłem Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Musisz mieć oryginalne ISO, wtedy programem Windows 7 USB/DVD Download Tool możesz przygotować bootowalnego pendrive bez kłopotu. Cytuj Link to post Share on other sites
cru5h 90 Napisano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Musisz przygotować odpowiednio pendrive: Odpal jako administrator w wierszu poleceń DISKPART. Teraz daj LIST DISK aby sprawdzić który dysk to pensrive. Teraz go wybierz SELECT DISK X gdzie X to numer dysku pendrive. Teraz go czyścimy poleceniem CLEAN. Tworzymy partycje CREATE PARTITION PRIMARY. Teraz ustaw ją jako aktywna poleceniem ACTIVE. Na koniec trzeba przypisać literę ASSIGN. Wychodzisz z DISKPART przez EXIT i formatujesz partycje jako FAT32 lub NTFS i kopiujemy na nią zawartość DVD z Windows 7. To tyle. Jak masz problemy to pisz prv. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawskill 27 Napisano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Nie mam płyty mam pliki z pendrive kolegi Cytuj Link to post Share on other sites
cru5h 90 Napisano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 To przygotuj pendrive tak jak Ci napisałem i przekopiuj tam te pliki od kolegi. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts