Skocz do zawartości

Lenovo Y510p problem z przełaczaniem sie kart

Recommended Posts

Witam, od paru dni posiadam laptopa Lenovo Y510p z procesorem i5 i z dwiema kartami graficznymi:

- integra - Intel HD Graphics 4600

- dedykowana - GeForce GT 755

Mój problem polega na tym, ze w grach nie przełacza mi na karte dedykowana tylko gram na integrze.

Wnioskuje to z grania np. w Calla lub Battlefielda gdzie gram nie na najwyższych ustawieniach a płynnośc gry pozostawia wiele do życzenia. Druga rzecz, przy odpalaniu Skyrima wchodząc w ustawienia mam do wyboru karte graficzna i jest tam tylko do wyboru ta z integrowana i gra w niego na wysokich ustawieniach (podkreślam, że nie są to najwyższe) nie jest za ciekawa. Zainstalowane mam najnowsze sterowniki dla oby dwoch kart. Czy ma ktoś jakies teze?

Tylko zasilacz podlączony, bo baterii nawet nie wkładałem w Energy Managment ustawione na wysoka wydajność i matryca HD. Jestem wręcz pewien, że nie przełacza mi na drugą karte.

Doczytałem się, że ktoś juz miał taki sam problem i oddał do sklepu i zwrócili mu pieniądze bo te modele maja problemy ze sterownikami na win7, dlatego sprzedaja jest z win 8. Też mam zainstalowany win 7 bo gdy mialem win 8.1 po instalacji sterow do integry mialem nic wiecej tylko czarny obraz i przy ruszaniu myszką pojawiał sie kursor i za chwile znikał.Na 7 tego problemu nie mam. Czy spróbować moze zainstalować jakąś inną wersje windowsa? Może zamiast 8.1 zainstalować 8

Widze, że bardzo aktywne forum i dużo pomocy tutaj znajde....

Oczywiście sarkazm...

Edytowane przez jamepl

Mi na najnowszych sterach karta nie dziala , zainstalowane mam 327 i smiga , ustaw w panelu nvidia aby uzywalo wydajniejsza karte.W indeksie wydajnosci grafika jak jest dobrze ustawiona powinna otrzymac wynik powyzej 7.5 jak bedzie ponizej to znaczy ze interga ciagle wlaczona. Sprawdz  jakims benchmarkiem 3dmark11 czy cos innego i porownowaj wyniki z lapkami z recenzji .