filip3434 6 Napisano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Witam, szukam myszki podobnej budową i wielkością do intellimouse 1.1, moje zainteresowanie przykuła SteelSeries Kinzu v2 https://procpu.pl/produkt/steelseries_kinzu_v2_rubberized,1225#tab2 Cena jest dość fajna (niecałe 90zł) no i ogólnie z wyglądu mi pasuje. Mógłby się ktoś podzielić opinią na jej temat ? Dodam, że głównie gram w CS-a Cytuj Link to post Share on other sites
salahadin 26 Napisano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Jeżeli szukasz czegoś ala inteli 1.1 to zobacz Kana v2 bo Kinzu jednak nie ma przycisków bocznych a mi na przykład to by cholernie przeszkadzało Cytuj Link to post Share on other sites
filip3434 6 Napisano 16 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 A o tej Kanie v2 co mozesz powiedziec ? :-) Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 IE 1.1 do lekkich myszy nie należała, więc kinzu to przy niej piórko. Dla mnie brak bocznych przycisków w myszce od razu ją dyskwalifikuje. Ogólnie rzecz biorąc ten sensor nie jest precyzyjny i jedyna grywalna wartość DPI to 400. Jednak do CS'a więcej nie potrzeba, a skoro grałeś na IE1.1 nie będzie Ci to przeszkadzać. Kana ma s3090 i jeśli miałbym wybierać kierowałbym się ku tej myszce, jedyny problem to ten LOD... Głupi jestem Cytuj Link to post Share on other sites
salahadin 26 Napisano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 O Kanie pod względem kształtu mogę się wypowiedzieć bo mam pierwszą wersję. Fajny nie profilowany gryzoń do fingertipa/palmagripa dla osób o małych dłoniach. Obecnie leży w szafce jako zapas ze względu na Rivala który to idealnie pasuje moim potrzebom, duża profilowana myszka do palmgripa I jak Cacek wspomniał jest ten nieszczęsny LOD ale jak mówiłem w temacie innym nie miałem osobiście V2 więc nie oceniam go tylko przekazuję że niemal wszędzie zwracają ludzie na niego uwagę. Cytuj Link to post Share on other sites
filip3434 6 Napisano 16 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 a co to jest ten lod ? Cytuj Link to post Share on other sites
ezzio 119 Napisano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 lift off distance - czyli wysokość, jak podniesiesz myszkę nad podkładkę, na której kursor przestanie się poruszać Cytuj Link to post Share on other sites
filip3434 6 Napisano 16 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 z tego co widziałem to 2mm, czyli tak samo jak w intellimouse, więc różnicy nie odczuję Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 W sumie to nie jest dużo, więc nie wiem po co się czepiam Tylko w zowie jest niższy. Cytuj Link to post Share on other sites
ezzio 119 Napisano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 nawet 4-5mm nie jest dużo, będąc low sensem nie mam problemów nawet z takim lodem, poważny problem to jest jak na ok 1cm łapie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts