maniak17 0 Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Witam.Podkręciłem swoją grafę Radeona 5850 firmy msi.Zrobiłem 1h test GPU OCCT oto temperatury http://img33.imageshack.us/img33/7538/occty.png są na dobrym poziomie?.Grafę podkręcałem CCC (zakładka Over Drive) jednak nie ma tam opcji przestawiania shaderów czy to normalne ? Cytuj Link to post Share on other sites
drunk 246 Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Nie da się zmienić shaderów w radkach ponieważ ich nie posiadają. Przetestuj jeszcze furmarkiem ale z tego co widzę to temperatury normalne a pamiętaj także ,że w grach tak wysokich temperatur nie osiągniesz. Cytuj Link to post Share on other sites
maniak17 0 Napisano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 radeony nie posiadają shaderów ? pierwsze słysze chyba każda karta ma shadery Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Idą razem z rdzeniem, osobno ich nie podkręcisz. Temperatury jak na godzinne pocenie całkiem dobre, pewnie podczas normalnego użytkowania jest po ~15 stopni mniej Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Dokladnie tak jak mowi Torture, ida one razem z rdzeniem. Temperatury wydaja sie dobre, powiedz jeszcze jakie masz podczas zwyklego męczenia karty grą wymagającą i IDLE Cytuj Link to post Share on other sites
maniak17 0 Napisano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 mogę zmienić na niej napięcie ? czy ten bajer mają tylko karty asusa ? Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCrow 5 Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Nie wiem dokładnie jaki masz model tej karty ale to czy możesz podbić napięcie sprawdzisz w 2 minut przez msi afterburner - programik do OC i dovoltowania karty I ten "bajer" ma też wielu innych producentów oprócz Asusa Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts