Skocz do zawartości

Monitor 24" - 27" STRICTE do gier

Recommended Posts

Witam,

Poszukuję naprawdę dobrego monitora do gier. Przeczytałem kilka artykułów, przejrzałem propozycje na forum i nie wiem na co się zdecydować, a nie chcę żałować zakupu, więc potrzebuję rady kogoś z większą wiedzą.

Mój budżet wynosi 1300zł, monitor ma służyć w 99% do gier, a ten 1% to inne zastosowania, podpięty będzie pod PC i tylko pod PC.

Z góry dziękuję za pomoc :)

Czytałem tę listę i za duży wybór Jakiś Twój faworyt?

FS2333, P2714H

A poza tym jaka będzie różnica dla mnie jako gracza w jakości grania między monitorem 24" a 27"?

w przekątnej głównie, czyli wrażenie dość subiektywne, natomiast generalne na większych wyświetlaczach gra się raczej wygodniej 

Nie będę miał smużenia na nim, przycinającego się obrazu poprzez byt małe odświeżanie itd.? To ważne, bo nie chcę żałować zakupu. Może być też jakiś z TN, ale opinie o TN są różne.

Monitor tylko do giercowania? Zdecydowanie w tym budżecie jakiś 24" 120Hz. Z racji tego, że chyba tylko BenQ oferuje tego typu monitory z podświetleniem wolnym od PWM - czyli tzw. flicker-free polecam BenQ XL2411T flicker free. Nie zagłębiałem się w temat, ale prawdopodobnie nie każdy XL2411T ma flicker free więc bierz taki gdzie w opisie wyraźnie na to wskazano.(patrz np. Agito.pl)

flicker free - filmik objaśniający na czym myk polega

27" w tym budżecie typowo do grania nie znajdziesz. Jak masz mniej niż 80cm do monitora, granie na 27" może być momentami męczące.

Edytowane przez gregotsw
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...