Skocz do zawartości

Lenovo G500S i5 3230M + HD4000 Intel - 1250zl

Recommended Posts

Cześć. Mam do was pytanie czy w tym budżecie to najlepszy wybór.

Cena wynika z pomyłki amazonu. Docelowo kupiłem za kwotę 360funtów komputer:

Lenovo G500S, 1TB, i5 3230M, GT 720M

- otrzymałem natomiast:

Lenovo G500S, 500GB, i5 3230M, HD4000 Intela, wersja niemiecka(z angielskiego amazonu tak wiem - dziwne)

Na HDD mi nie zależy mam 3TB w stacjonarce (2TB na USB), Wersja niemiecka nie boli tak bardzo choć mogła by być angielska. Zależało mi natomiast na karcie. Ta HD4000 nie jest tak dobra. Nie mniej jednak obie to krap.

Ogólnie wywalczyłem zniżke za tą pomyłke w wysokości 25-30%. Przyjmijmy 30%. Więc sam laptop to coś około 252f ~1260zł.

Tak więc pytanie do was czy warto w tej cenie? Problem polega na tym, że jakbym chciał jakiegoś lapka z polski brać to muszę dopłacić 80zł za wysyłke. Plus czekać troche i ew. problemy z gwarancją. 

Co sądzicie?

Edytowane przez bula095

Witam. Według mnie zważając na to że laptop ma procesor i5 to niezła cena. Co prawda karta 720M byłaby super. Na niej spokojnie można grać w każdą nową grę. Jeżeli Ci na graniu nie zależy to spoko lapek za tą cenę, w kraju z i5 lub i3 byś nie kupił tak tanio. W cenie 1290 zł kupiłem szwagrowi Lenovo z Celeronem dwurdzeniowym (nie pamiętam modelu) i w grach sprawuje się wystarczająco dobrze (intel HD + GT720M).

Edytowane przez nad30

Nie orientuje się w cenach elektroniki za granicą ale w Polsce do 1300zł max na co można liczyć do g500s z celeronem 1005M i gt720M, które wbrew tego co napisał kolega wyżej do gier się nie nadaje - chyba, że jakieś mniej wymagające. Z nowszych very low - jeśli takie ustawienie istnieje.