nicor999 0 Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Witam! Mam problem i szukam porady na temat Lenovo Y500 SLI (2xGT750) Pozostała specyfikacja to i5 oraz Windows 8 oryginalny na wydzielonej partycji dysku. Problem polega na tym, ze po zainstalowaniu systemu Windows widzi tylko jedną kartę graficzną. Instalowałem już najnowsze sterowniki ze strony nvidia jak i lenovo. Niestety nie posiadam upgradu systemu do 8.1 i na chwile obecną nie zamierzam kupować bo się wykosztowałem na lapka. Dodatkowo HWinfo również nie widzi drugiej karty, nie ma nigdzie o niej wzmianki ani w managerze urzadzeń ani nie mam opcji sli w nvidia control panel. Fizycznie karta jest zamontowana zamiast napędu dvd i wentylator w niej pracuje od momentu uruchomienia komputera. Po uruchomieniu Skyrim'a przyśpiesza ale nie czuć żeby było wydzielane ciepło. Proszę o pomoc, Może macie jakieś pomysł jak nie to będę musiał dzwonić do Pomocy Technicznej Lenowo a ta jest czynna dopiero w poniedziałek. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
drift 5 Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 (edytowane) upgrade do windows 8.1 jest darmowy http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows-8/update-from-windows-8-tutorial ale i tak powinno Ci działać to na windows 8 Edytowane 12 Stycznia 2014 przez drift Cytuj Link to post Share on other sites
nicor999 0 Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Dzięki za info. Nie wiedziałem o tym. To teraz pobieram aktualizację i zobaczę co dalej. Bo na forum lenovo jest info że jak nie będzie działać to żeby zauktualizować bios drugiej karty. Dam znać jutro co wyszło. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts