Skocz do zawartości

wymiana karty na micro sim

Recommended Posts

witam. za ile wymieniają karte na micro sim w t-mobile? mi powiedzieli w salonie, że za 139 zł. ta cena jest chora, do starteru za 5zł dają karte sim z możliwością wyłamania micro sim. mam oferte mix i gdybym poczekał 2 miesiące to miałbym micro sim bo teraz dają tak samo jak z tym starterem. mam płacić 139 zł za to że dłużej jestem ich klientem o 2 miesiace?! a wy za ile wymienialiście?

W każdym komisie GSm mają specjalny wycinak :) ja zapłaciłem całe 2 zł za wycięcie takim specjalnym wycinakiem :)

Nasz opiekun z Orange wymienia nam karty za darmo :) ale jesteśmy biznesowym klientem, prywatnie też w Orange mi wymienił za darmo :) 

http://4.bp.blogspot.com/_3fcmn11BYHw/TFaQRHSHogI/AAAAAAAACLI/ICmAkpfT6KM/s1600/Cut_SIM_to_MicroSIM.JPG

Masz gotowy szablon + ładnie pokazane linie, dzięki którym bez szablonu można nawet przyciąć.

Idź do innego salonu, niż ten w którym byłeś i powiedz że masz problemy z kartą. Np. że często ją rozłącza - tj. telefon przestaje widzieć kartę. Powiedz, że próbowałeś także w innym telefonie i jest to samo. Obecnie wszystkie nowe karty są z wyłamywanym micro simem.

Dwa lata temu padła mi karta - żaden telefon jej nie widział. W play wymienili mi za darmo.

Edytowane przez rysiooo

Może spróbuj w innym salonie ale najpierw upewnij się na infolinii. Powiedz, że na stronie znalazłeś taką informację i jak to się odnosi do oferty mix tzn. czy masz za darmo czy za 25zł. Od razu możesz otrzymać informację gdzie możesz taką wymianę karty zrobić np. nie wszystkie salony Orange mogą taką usługę wykonać dla ofert pre paid. Jeśli na infolinii potwierdzą, że koszt jest niższy a w salonie będą wołać 139zł to możesz się wykłucać czy ich postraszyc.

nawet gdyby już chcieli "tylko" te 25 zł to czy nie lepiej samemu przyciąć? będzie szybciej i za darmo, ale będe miał lumie 920 prawdopodobnie w poniedzialek i tam karta wchodzi w taką tacke wsuwaną z boku tak jak w iphonie i troche się obawiam, że przytne karte albo za mało albo za dużo jak to bywa z moimi umiejętnościami i albo się nie zmieści albo wypadnie ;)

Edytowane przez patchi

W L920 wsuwasz kartę od góry. Wydrukuj sobie ten szablon, porównaj oryginalną wielkość do wydrukowanej. Przyklej wycięty szablon na kartę sim (od strony napisów oczywiście) i wtedy wytnij. Delikatnie, powoli, bez pośpiechu. To nie jest trudne;)