Livestrong23 0 Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Poczytałem na innym forum opinie o Eizo i daruje sobie go. Link to post Share on other sites
Introverder 8 Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Czepiam bo to jednorazówka i nie zakładaj jak wkładałem, normalnie tak jak Ty rękoma i by przykręcić śrubokrętem mogę rzec . Chcę oszczędzić komuś w razie co rozczarowania, bo może będzie chciał od razu włączyć monitor i to tyle . Opcja z napatrzeniem się na monitor przed włączeniem mi nie przeszkadza, jeśli ktoś tak np. lubi . Przy takim wykonaniu jestem pewny, że po paru razach blaszka się wegnie, bo jest to tani kawał blachy i tyle. Tobie udało się już 2 razy, może robiłeś to bardziej delikatnie nie ja nie wiem, ja zakładam, że jak coś wetknę to mi się od razu nie odegnie i to tyle . Sprawdziłem to doświadczalnie i zakładam, że nie pchałem tego na chama ani też nie posługiwałem się kablem jakby był z porcelany (podobnie z wtyczką). Ale jak mówię dramatu nie ma, bo dodatkowy kabel to koszt 20-30 zł, aczkolwiek producent mógłby się w tym względzie bardziej postarać. Jest to może szczegół, ale lubię jak wszystko jest na tip-top (w przypadku kabla nie jestem detalistą, ważne by spełniał swoje zdanie i tyle, bo sygnał będzie szedł tak samo w kablu za 30 zł jak i za 200 zł jak rozumiem, a taki z dodatkowym oplotem to dopłata jakichś 5-10 zł nie więcej, bo w sklepie komputerowym tak właśnie chodziły ceny tych kabli - normalnego i z dodatkowym oplotem, więc przypuszczam, że koszt dodania normalnej lub lepszej klasy kabla to 10-15 zł pewnie)..) w takiej klasy sprzęcie a nie że może jakoś to będzie, wszystko jedno czy będzie to sam monitor czy też kabel, który dołącza się w zestawie. A poza tym/kończąc -jakoś miałem dużo więcej innych kabli (w tym takie jak ten DVI-D) i jakoś nic mi się nie kruszyło do tej pory (albo tyle, że można było jak miałem taką potrzebę kabel odkręcić wiele razy) , a wkręcałem wiele razy w te i wewte tego rodzaju kable kiedy musiałem przenosić monitor , a teraz mam HDMI i nic nie trzeba wkręcać, ale co kto woli . Edytowane 12 Stycznia 2014 przez Introverder Link to post Share on other sites
Livestrong23 0 Napisano 13 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 (edytowane) Skłaniam się do BenQ XL2420T albo poczekam na ASUS z G-sync. Edytowane 13 Stycznia 2014 przez Livestrong23 Link to post Share on other sites
Bonesso 9 Napisano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Poczytałem na innym forum opinie o Eizo i daruje sobie go. Co takiego poczytałeś na jego temat? jak będzie Cię stać potem na grafikę, która obsłuży 120 fps i będzie to nie chodziło na minimum to czemu nie. Ja gram dla fanu w BF3, BF4 wiec stwierdziłem, że mi 60 wystarczy. Rozumiem jeżeli ktoś gra w jakiś klanie czy coś. Link to post Share on other sites
Livestrong23 0 Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 No nie jest zbyt dobrze oceniany i dużo ludzi się go pozbywa. Myślę chyba jednak że z matrycą TN będzie trzeba coś wybrać. Link to post Share on other sites
tomek2 2 Napisano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Ludzie się pozbywają monitorów EIZO. ALe jaja. Gdzie ty to wyczytalesz? Ten BenQ XL2420T jest dobrym wyborem. Tylko,ze będziesz musiał trochę dołożyć. Te monitory używają prawie na wszystkich wielkich Esportowych turniejach tak myślę ze naprawdę się nadaje do gier. Pozdro Link to post Share on other sites
Livestrong23 0 Napisano 15 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 (edytowane) A duża jest przepaść między modelem XL2420T a XL2411T? + jak wypada przy nich Asus VG248QE Edytowane 15 Stycznia 2014 przez Livestrong23 Link to post Share on other sites
gregotsw 791 Napisano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 (edytowane) W tym budżecie wybierz BenQ XL24211T flicker free. Koniecznie flicker free. W agito masz za 1150zł.(link) flicker free - filmik obrazujący "o co chodzi". Ogólnie to zapewnia mniej męczącą pracę i jest zdrowszy. Brak istotnych różnic między dużo droższymi konkurentami. Nie ma potrzeby dopłacać. Dodatkowo Asus nie ma flicker free, więc nie umywa się. Edytowane 15 Stycznia 2014 przez gregotsw Link to post Share on other sites
Livestrong23 0 Napisano 16 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 BenQ 24" LED XL2411T Flicker-free (9H.L9SLB.DBE) vs BENQ 24'' LED XL2411T(9H.L9SLB.QBE ) - ktoś mi powie jaka jest różnica oprócz Flicker-free (i czemu jest tańszy niż starsza wersja)? Link to post Share on other sites
gregotsw 791 Napisano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Nie ma żadnych innych różnic. Jest tańszy bo tak sobie sklep wymyślił. Link to post Share on other sites
Proxilme 6 Napisano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 A ten benq xl2420t też ma flicker free, 3d i 144hz? Czy nie. Bo mam jeden benq, tamten zakup nie wypalił, wstrzymałem się z zakupem drugiego monitora. I teraz jest pytanie dokupić drugi benq xl2411t z flicker free, czy xl2420t z flicker free? Link to post Share on other sites
Livestrong23 0 Napisano 17 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Temat do zamknięcia. Link to post Share on other sites
Recommended Posts