belineaenter 0 Napisano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 (edytowane) Witam, znalazłem dobrą klawiature G710 i myszke G500S od Logitech-a jednak są poza zasięgiem $ czy są jakieś alternatywy z taką samą funkcjonalnością i precyzją innych firm np A4tech proszę o pomoc w szukaniu! Edytowane 8 Stycznia 2014 przez belineaenter Cytuj Link to post Share on other sites
ezzio 119 Napisano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 nie ma Cytuj Link to post Share on other sites
belineaenter 0 Napisano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Coś znalazłem: Myszka Gigabyte M8000X ten sam sensor co G500 A klawiatura Gigabyte Force K7 tylko że jest mięka czy na tym gra się komfortowo? Ezzio a od Tesoro cos polecasz? Z tesoro 300zl taniej od logitecha mamy: TESORO Durandal Ultimate - MX Black TESORO Shrike Cytuj Link to post Share on other sites
ezzio 119 Napisano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 (edytowane) klawiatura jak najbardziej, kawał solidnej klawiatury i do tego na wszystkich przełącznikach.Shrike jest dobra ale to zupełnie inny kształt niż G500s. Jak trzymasz palce w sposób 1+3+1 lub masz dużą dłoń to jak najbardziej jest odpowiednia, świetnie się ją claw gripem trzyma (ale też dłoń powinna być duża). zamiast g500s może SS Rival sobie zobacz jeszcze. Edytowane 8 Stycznia 2014 przez ezzio Cytuj Link to post Share on other sites
belineaenter 0 Napisano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Mam duże dłonie i wszystkie myszki trzymam claw-em bo są małe Logitech m100 np. SS Rival ciekawy ale to optyk. Możesz wyrazić swoją opinie na temat klawiatur membranowych. Zestaw od Gigabyte mnie przekonuje ale szukam dalej najlepszego stosunku cena/komfort Cytuj Link to post Share on other sites
SuperDragons 42 Napisano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ezzio mam pytanie do ciebie lepszy logitech g710 czy Tesoro Durandal Ultimate czy cos zupelnie innego w tej cenie? Cytuj Link to post Share on other sites
ezzio 119 Napisano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 @autor to myślę, że Shrike będzie ok dla Ciebie, ale poczekaj na wersję całą czarną ( w sumie nie wiem czy już jest czy nie, ale powinna być nie długo myślę w sklepach) SS Rival ma osiągi jak laser a precyzje i zachowanie z optyka. Laser jest sens wybierać teraz tylko wtedy jak chcesz natywną akcelerację @superdragonzależy na czym CI bardziej zależy, jak chcesz dodatkowe klawisze po lewej (wielu osobom one przeszkadzają), mx browny, dłuższą podpórkę to g710 jest ok. Pamiętaj tylko, że jest z fortepianowego plastiku czyli potwornie bedzie się brudzić.Tesoro Durandal Ult - Jak nie chcesz extra przycisków (zaprogramować możesz dowolny przycisk na klawiaturze jakby co), możesz wybrać dowolne przyciski mechaniczne, podpórka nie jest twoim priorytetem, jakościowo stoją na tym samym poziomie podejrzewam no to wtedy weź ją.jak chcesz mx redy (takie tylko dostępne są w polsce) to rozważ jeszcze qpada mk-85 (i weźUS-layout wtedy masz dużego shifta po lewej ;p) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts