I need dolars 12 Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Normalnie nawet nie zawracałbym sobie głowy czymś co zwie się "TACENS" ,ale tym razem niestety jestem zmuszony ciąć koszta i w sumie na jak najwydajniejszy zasilacz muszę wydać jak najmniej. Pech chciał ,że na PSU zostało mi około 400 zł max. Nagle na ceneo trafiłem na te o to cudo 900W silver wszystko pięknie. Czy ktoś kiedykolwiek posiadał takie coś ? Czytał o tym recenzje ? Co o nim sądzicie Dodam że ma mi posłużyć do napędzania dwóch r9 290x i intela 3820 Miałby to być zasilacz na góra miesiąc może 2 aż w portfelu przybyłoby troszkę grosza. Cytuj Link to post Share on other sites
NewSky 1872 Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 To i ja przyłączę się do pytania - wersja 700 W - 620 W na linii 12 V, modularny, certyfikat Silver. Cena - 282 na morelach. Swego czasu polecane były, ale wersja III o mocy 500 lub 550 W. Cytuj Link to post Share on other sites
CoreDuo 219 Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 To już lepiej coś bardziej pewnego np: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=142&products_id=56450 mocna pojedyncza linia +12V Cytuj Link to post Share on other sites
NewSky 1872 Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 W porównaniu z tym co podał autor to jednak 60 W różnicy na linii 12 V, do tego kilkadziesiąt zł mniej, jak i certyfikat Silver. Podpowie ktoś czy/dlaczego ten zasilacz jest zły? Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Nie jest to bynajmniej zasilacz zły, ale do najlepszych mu trochę brakuje. Z drugiej strony, trudno się do czegoś doczepić w tej cenie. Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Tycha Cytuj Link to post Share on other sites
Beznogi 97 Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Odnośnie firmy Tacens, to nie jest zły producent, słyszałem wiele pochlebnych opinii (niestety nie o tym modelu zasilacza). Cytuj Link to post Share on other sites
rado73 9 Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Miałem kilka modeli Tacensa i nie miałem żadnych problemów - Seria Valeo od 500 do 700 W, Radix 420 do 720 W. I mam i raczej bede miał zasilacze tej firmy. Minus mają jeden słaba linia 12 V, ale przy tej cenie można kupic mocniejszy i nie ma problemu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5519 Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 W tej cenie jest to jak najbardziej dobry zasilacz. Cytuj Link to post Share on other sites
I need dolars 12 Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) W sumie jestem już przekonany co do tego zakupu na jakiejś hiszpańskiej stronie znalazłem test z którego wynikało że jest on godny polecenia. Mam nadzieję że się spiszę jak go dostane postaram się powiedzieć o nim coś więcej dla przyszłych pokoleń. Temat do zamknięcia Edytowane 7 Stycznia 2014 przez I need dolars Cytuj Link to post Share on other sites
omar2033 593 Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Za te pieniądze wydaje się bardzo ok. http://www.morele.net/zasilacz-tacens-tac900v5-sv-617381/ Mnie nurtuje opis tego zasilacza. Ciekawe jak z jego trybem półpasywnym. Z tego opisu wynika, że jest bardzo cichy, do tego wentylator 140mm. http://proline.pl/?p=TAC+VALEO+V+900 Seria Valeo znana jest ze swojej pół-pasywnej pracy. Skoncentrowano się więc na tym, aby wentylator włączał się jak najrzadziej oraz pracował możliwie krótko ale jednocześnie bez przegrzewania się zasilacza. Z pomocą przyszedł przełom w materiałach kompozytowych pozwalający na łączenie aluminium z ceramicznym nano materiałem.Pozwoliło to na zwiększenie efektywności rozpraszania ciepła wewnętrznych radiatorów o 50% bez zwiększania ich wielkości. Zastosowano również innowacyjne mikroprocesorowy kontroler TACENS 0dB PRO SILENCE. Monitoruje on jednocześnie szereg parametrów operacyjnych zasilacza tak, aby i tak cichy wentylator 13,9 cm włączał się możliwie najrzadziej. Dlatego w sercu zasilacza Tacens Valeo V drzemie bez wątpienia jeden z jeden najbardziej zaawansowanych systemów kontroli wentylatora. Wszystkie te cechy, wraz wybraniem najwyższej jakości komponentów i pełnej optymalizacji wewnętrznej struktury zasilacza, pozwoliły na uzyskanie międzynarodowego certyfikatu sprawności 80Plus Silver. Cytuj Link to post Share on other sites
rado73 9 Napisano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Z tą półpasywnością bym nie przesadzał. Faktycznie jest cicho, ale do czasu. Wystarczy pół godzinki Worda i już wentyl daje czadu. A cichy przy tym nie jest. Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Chłopie za tą cenę nie mogłeś się spodziewać kokosów Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts