Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

szukam telefonu za około 700 zł z:

- wyświetlaczem ~4 calowym (5 cali jest dla mnie za duży)

- głośnym głośnikiem

- dobrą baterią

- sensowną kamerę

Sądze że będe go używać do grania, słuchania muzyki, telefonowania i pisania.

Edytowane przez rajt20

Lumia 720 - bardzo długo działa na baterii, ma bardzo dobry aparat, głośni jest głośny :) - ekran 4.3 cala - jak dla mnie nie za duży nie za mały. Do tego bardzo dobry dźwięk, wystarczy dokupić lepsze słuchawki.

Użytkownicy chwalą Lumię 720 właśnie za baterię. Mówią, że spokojnie 3-4 dni wytrzymuje. Lumia 920 jest za baterię często krytykowana - moja wytrzymuje spokojnie dwa dni. Oczywiście jeśli dosiądziesz się do gier+wifi/3G to możesz baterię wyczerpać w kilka godzin.

Lumia 720 ma slabsze podzespoły i mniejszy ekran - zaś Lumia 820 ma mocniejsze podzespoły i większy ekran.  Skutkuje to róznicami w czasie pracy.

Lumia 720 to typowy "koń roboczy" - ma długo pracować, zaś Luma 920 to był do nie dawna njwyższy model, stąd musiał być mocnjejszy.

Lumia 920 ma normlany czas pracy - pracuje tak samo jak konkurencja. Lumia 720 nie ma zaś sobie równych, to przawdziwy długo dystansowiec.

Co wybrać? Jeśli priorytetem dla nas jest czas pracy, jeśli głównie dzwonimy, i używamy telefonu jako telefonu  :) to Lumia 720, jeśli bardziej zależy nam na "pałerze" :) na multimediach, na rozrywce, a czas pracy ma mniejsze znaczenie to Lumia 920 jest lepsza.

Jak by nie było Lumia 920 jest pozycjonowana znacznie wyżej niż Lumia 720. Niemniej jednak jak się godzimy z ładowanie co dwa dni to spokojnie mozna brac Lumię 920, zwlaszcza, ze po dokupieniu Ładowarki Indukcyjnej problem znika. L920 ma wbudowane Ładowanie Indukcyjne - zaś L720 wymaga nakladki. Ja po intensywnym dniu wychodze z pracy mają wpełni naładowany telefon :) bo jak nie rozmawiam, to go kładę na Ładowarce Indukcyjnej :) i non-stop się podladowuje. :)

Edytowane przez Ravir

Lumia 820 krócej pracuje - i jak bym się decydował to wolał bym Lumię 920 zamiast L820 - jeśli jednak czas pracy - to L720

Lumia 820 to mardziej "rozrywkowa" Lumia 720 - ale obecnie na skutek mega promocji w Orange i nie tylko, Lumia 920 jest do dostania w takiej cenie, że nie opłaca się brać Lumii 820 :)