Arton 0 Napisano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Witam, mam w planach kupno karty graficznej Asus Radeon HD7790 i do tego zasilacza Corsair VS 550W. Jako że jestem zielony w tych sprawach to chciałbym się dowiedzieć czy jest to dobry wybór oraz czy wszystko będzie ze sobą odpowiednio grało ( tzn. nie będzie żadnych problemów z komputerem). Jeżeli jest to jednak zły wybór to doradźcie mi inny sprzęt, jestem otwarty na propozycje Moje specyfikacje: Procesor - Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40GHz Płyta główna - Asus P5KPL-AM Pamięć RAM - 4GB System - Windows Vista Home Basic 32 bit Cytuj Link to post Share on other sites
xxdanielxx 9 Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Intel Core 2 Quad Q6600 CZasy świetności już dawno ma za sobą ten układzik, Zasilacz wytrzyma, jednak sądzę, że CPU będzie delikatnie ograniczał Twojego Radka. 7770/7750 to rozsądny wybór. Tak w ogóle podstawowe pytanie do czego będziesz wykorzystywał sprzęt? Cytuj Link to post Share on other sites
Arton 0 Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 CZasy świetności już dawno ma za sobą ten układzik, Zasilacz wytrzyma, jednak sądzę, że CPU będzie delikatnie ograniczał Twojego Radka. 7770/7750 to rozsądny wybór. Tak w ogóle podstawowe pytanie do czego będziesz wykorzystywał sprzęt? Sprzęt będę wykorzystywał do gier. Co do tego ograniczenia przez procesor to będzie duże to osłabienie karty? Najbardziej mi zależy na tym by ta karta nie była później do wymiany, bo nie chcę mieć sytuacji, że np. jakieś wejscie nie pasuje lub komputer się nie włącza. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 http://forum.benchmark.pl/forum-28/announcement-14-jak-poprosi%C4%87-o-pomoc-w-dziale-karty-graficzne/ Cytuj Link to post Share on other sites
Łukasz_966 62 Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 (edytowane) Możesz brać hd7790, ale wypadałoby podkręcić q6600 do 3,2 Ghz. System bym zmienił na 7, 8.1 64 bit bo vista to zło... Zdajesz sobie z tego sprawę że masz 4GB ramu i powinieneś mieć system 64 bitowy ? Edytowane 5 Stycznia 2014 przez Łukasz_966 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts