radzio_d 0 Napisano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Witam mam problem nie moge sie zdecydowac jakie sluchawki wybrac. Zalezy mi na tym aby dzwiek byl czysty i w grach slyszal kroki przeciwnika. Ja jestem za logitechem poniewaz mialem juz inne logitechy i sluzyly mi przez dlugi czas. I teraz pytanie do was czy te sluchawki logitech g230 i creative aurvana live moge podlaczyc do konsoli ? jak tak jak to zrobic ? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 CAL są lepsze.Da się podpiąć do PS3 ,ale zapomniałem jak to robiłem. Cytuj Link to post Share on other sites
radzio_d 0 Napisano 4 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 @up cal ?? Co to jest Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Creative Aurvana Live Cytuj Link to post Share on other sites
radzio_d 0 Napisano 4 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Aaa ok a dlaczego sa lepsze ? Cytuj Link to post Share on other sites
Stawskiszef 1174 Napisano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Tez Polecam Cal'e Cytuj Link to post Share on other sites
Darczez 51 Napisano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 radzio_d Dlaczego ? Lepsze są we wszystkich aspektach. To trochę tak jakby wybierać między Fiatem 126p a Bmw e46. Nie będę Ci już opisywał brzmienia, bo jest na necie pierdyliard recenzji i dobrych opinii. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
radzio_d 0 Napisano 4 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 @up a czy te Creativy mozna podlaczyc do ps3 ? Cytuj Link to post Share on other sites
Darczez 51 Napisano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 (edytowane) Oczywiście, że się da. Tu masz prosty poradnik. http://locosp.org/2013/02/jak-podlaczyc-zwykle-sluchawki-do-konsoli-ps3/ Z ciekawości zapytam. Nie masz w tv zwykłego złącza mini jack ? Edytowane 4 Stycznia 2014 przez Darczez 1 Cytuj Link to post Share on other sites
radzio_d 0 Napisano 4 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 @up mam podlaczona konsole do monitora benq xl2420t i tam z tylu jest wejscie jack. Ale jak kiedys podlaczylem tam sluchawki to dzwiek byl tragiczny zero bassu. Cytuj Link to post Share on other sites
Darczez 51 Napisano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 (edytowane) Ilość basu głównie zależy od słuchawek, jednak złącza jack w monitorach są zazwyczaj kiepskie(przy słuchawkach bez dużej ilości basu, takie podłączenie pod monitor może go jeszcze bardziej zniwelować), w tv jest z tym dużo lepiej. Podłączysz sobie prosta przejściówką jak na poradniku. Z czasem jeśli będzie Ci brakowało czegoś w dźwięku, to możesz dokupić przetwornik DAC(np. FiioD03k), a nawet dodatkowo wzmacniacz, czyli mogłoby to wyglądać tak: konsola->kabel spdif->Fiio d03k->wzmacniacz słuchawkowy. CAL! to takie słuchawki, którym dobry tor(wzmacniacz,przetwornik) bardzo dużo daje. Edytowane 4 Stycznia 2014 przez Darczez 1 Cytuj Link to post Share on other sites
radzio_d 0 Napisano 4 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 @up a czy jak kupie ta przejsciowke to dzwiek bedzie dobry i bede slyszal np. Kroki przeciwnika itd ? Cytuj Link to post Share on other sites
Darczez 51 Napisano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 (edytowane) Nie masz co liczyć na rarytasy, bo takie bezpośrednie podpięcie do ps3 nie jest najlepszym wyjściem przy każdych słuchawkach, jednak kroki przeciwników będziesz słyszał i pozycjonowanie będzie na odpowiednim poziomie. Jednak jeśli nie widzi Ci się żadna rozbudowa toru audio(o czym pisałem w poprzednim poście) to na Twoim miejscu zamiast CAL!, kupiłbym Kossy UR40 -> lepiej się nadadzą do gier, na długie zasiadki przy konsoli nie będziesz miał zgrzanych uszu, i mają lepszą przestrzeń. Edytowane 4 Stycznia 2014 przez Darczez 1 Cytuj Link to post Share on other sites
radzio_d 0 Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 A co myslicie o gamecom 780 ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts