Skocz do zawartości

Logitech g230 czy creative aurvana live

Recommended Posts

Witam mam problem nie moge sie zdecydowac jakie sluchawki wybrac. Zalezy mi na tym aby dzwiek byl czysty i w grach slyszal kroki przeciwnika. Ja jestem za logitechem poniewaz mialem juz inne logitechy i sluzyly mi przez dlugi czas. I teraz pytanie do was czy te sluchawki logitech g230 i creative aurvana live moge podlaczyc do konsoli ? jak tak jak to zrobic ?

Ilość basu głównie zależy od słuchawek, jednak złącza jack w monitorach są zazwyczaj kiepskie(przy słuchawkach bez dużej ilości basu, takie podłączenie pod monitor może go jeszcze bardziej zniwelować), w tv jest z tym dużo lepiej. Podłączysz sobie prosta przejściówką jak na poradniku. Z czasem jeśli będzie Ci brakowało czegoś w dźwięku, to możesz dokupić przetwornik DAC(np. FiioD03k), a nawet dodatkowo wzmacniacz, czyli mogłoby to wyglądać tak: konsola->kabel spdif->Fiio d03k->wzmacniacz słuchawkowy. CAL! to takie słuchawki, którym dobry tor(wzmacniacz,przetwornik) bardzo dużo daje.

Edytowane przez Darczez
  • Popieram 1

Nie masz co liczyć na rarytasy, bo takie bezpośrednie podpięcie do ps3 nie jest najlepszym wyjściem przy każdych słuchawkach, jednak kroki przeciwników będziesz słyszał i pozycjonowanie będzie na odpowiednim poziomie. 

Jednak jeśli nie widzi Ci się żadna rozbudowa toru audio(o czym pisałem w poprzednim poście) to na Twoim miejscu zamiast CAL!, kupiłbym Kossy UR40 -> lepiej się nadadzą do gier, na długie zasiadki przy konsoli nie będziesz miał zgrzanych uszu, i mają lepszą przestrzeń.

Edytowane przez Darczez
  • Popieram 1