Skocz do zawartości

Najlepsze Pamięci do płyty ASUS P7P55D

Recommended Posts

Witam. Zdecydowałem się sprzedać posiadane przeze mnie kości RAM tj. Patriot DDR3 2x2048MB Viper II Sector5 1600MHz CL7.0 EP LLK (ile mogę dostać za obie z oryginalnym opakowaniem?)

Teraz chcę kupić nowe 2x4GB Proszę o wskazanie które pamięci kupić CL minimum 7 i taktowanie minimum 1600 MHz. Nie będę podkręcał pamięci ani procesora gdyż się na tym nie znam. Chłodzenie procesora jest fabryczne. Jedynie mogę użyć auto tuningu (dołączony do płyty program automatycznie podkręca procek do wartości stabilnych)  Chcę żeby były to dobre kości i najlepiej dobrane do mojego zestawu. Lubię pograć w BF3 oraz w Microsoft Flight Simulator.2004 lub X. Zajrzałem na Motherboard Qualified Vendors Lists ale nic z tego nie łapię tu link do instrukcji płyty jaki znalazłem w sieci:

http://www.manualowl.com/m/Asus/P7P55D/Manual/263069?page=2

Proszę o wskazanie najlepiej linki do sklepu. Dziękuje serdecznie za każdą pomoc.

Płyta główna: Asus P7P55D
Procesor: Intel Core i5 750 2.66 GHz BOX
Dysk twardy: Samsung SpinPoint F3 HD502HJ (500GB, 7200RPM, 16MB, SATA/300)
Pamięć RAM Patriot DDR3 2x2048MB Viper II Sector5 1600MHz CL7.0 EP LLK (obecnie)
Karta graficzna: Asus Radeon HD 4890 1GB DDR5 PCI-E BOX
Zasilacz: Corsair TX650 650W
Nagrywarka DVD

PS.

Znalazłem takie ale nie wiem czy będą pasowały?

http://www.komputronik.pl/product/161621/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/G_SKILL_RipjawsX_DDR3_2x4GB_1600MHz_CL7.html

Jeżeli jest coś lepszego od tych to podajcie linki.

Edytowane przez dinokajman