dawid95 0 Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Dzięki Chyba się o nią pokuszę, temperatury w niej będą znacznie mniejsze? Niechciałbym znów tego powtarzać, bo aż zaczęła mnie przez te temperatury głowa boleć Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Z3 Plus jest dobrą propozycją. Sugeruję jednak dopłatę do Z9 Plus. W tej cenie najbardziej przewiewna obudowa. Cytuj Link to post Share on other sites
Damianos1 13 Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Bzdura. Najnowsze Radki pracują przy 95 C i żyją. Ogólnie temperatury do 80 C w grach można uznać za bezpieczne. ja wole chlodniej a bezpieczniej bierz tego z3 plus jak kupisz to daj fotki Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Miałem na myśli "bo się źle skończy". Cytuj Link to post Share on other sites
Damianos1 13 Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Z3 Plus jest dobrą propozycją. Sugeruję jednak dopłatę do Z9 Plus. W tej cenie najbardziej przewiewna obudowa. z tego co wiem z9 plus kosztuje wiecej niz 200 zl a z3 plus w zupelnosci wystarczy Miałem na myśli "bo się źle skończy". mi sie geforce spalil przy 70 bylem zdziwiony ale coz. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid95 0 Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 (edytowane) Jak tylko ją dostanę i wszystkie podzespoły przełożę do niej to napewno dam fotki Ps. Jeszcze dwa tygodnie temu miałem kartę nvidia geforce 9500gt, która właśnie pracowała w tej budzie co mam teraz i jej temperatura w spoczynku zaraz po starcie systemu miała blisko 70*C Edytowane 5 Stycznia 2014 przez dawid95 Cytuj Link to post Share on other sites
Damianos1 13 Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Ok. Nie zapomnij czyscic filtrow Cytuj Link to post Share on other sites
dawid95 0 Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Ok. Nie zapomnij czyscic filtrow Jasna sprawa kolego Cytuj Link to post Share on other sites
Damianos1 13 Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Milych zakupow i radosci z nowej budy tez ja bede zamawial za niedlugo ) Cytuj Link to post Share on other sites
dawid95 0 Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Dziękuję i w takim razie życzę Ci tego wzajemnie A propos tej obudowy, to czy ma ona w zestawie jakiś rozdzielacz żeby podłączyć te wszystkie wentylatory do płyty głównej? Moja płyta główna to MSI 760gm p23 (FX) Cytuj Link to post Share on other sites
bartek0102 12 Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Do tej płyty powinieneś spokojnie spokojnie dwa wentylatory podłączyć jeśli nie to możne je podłączyć do zasilacza przez przejściówki. A co do obudowy. Zalmar z3 plus kosztuje ok 170zł zwykła z3 ok 150zł, Jeśli autor tematu chce wydać jak najmniej to polecam Spc brutus 410, cena to nie całe 120zł. Mam ją, karta znajdująca się w środku obudowy to Gtx 660 od gigabyte. W spoczynku np. teraz karta nie przekracza 30 st. C(dokładnie 28). Pod obciążeniem karta w cale gorąca nie jest bo nie przekracza 70 st. C. * Ceny bez kosztów dostawy Cytuj Link to post Share on other sites
Damianos1 13 Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 W z3 plus tylnie wentylatory są na molexa jak się nie myle. A przednie na 3 pin. Cytuj Link to post Share on other sites
bartek0102 12 Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 W z3 plus tylnie wentylatory są na molexa jak się nie myle. A przednie na 3 pin Tego to nie wiem. Ale jeśli są na molexa to przez przejściówkę spokojnie do zasilacza podłączy. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid95 0 Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Okej, jak będą jakiekolwiek problemy to dam znać, dzięki Pytanie . Jeśli wentylator w karcie pochodzi na 100% przez jakiś tydzień czasu to nic mu się nie stanie, ani karcie? Śmiało może tak chodzić? Cytuj Link to post Share on other sites
bartek0102 12 Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Hmm... Ciężko powiedzieć możliwe ze nic się nie stanie zależy ile czasu dziennie karta ma pracować? Cytuj Link to post Share on other sites
Damianos1 13 Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Nic sie nie stanie. Tylko zebys nie oguchl Cytuj Link to post Share on other sites
dawid95 0 Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Hmm... Ciężko powiedzieć możliwe ze nic się nie stanie zależy ile czasu dziennie karta ma pracować? Karta dziennie pracuje tak koło 4-5 godzin, czasem mniej, ale przy obciążeniu tak do 2 godzin max, jak wyłączam jakiekolwiek gry czy cokolwiek co może ją obciążyć w większym stopniu to włączam wentylator na auto Nic sie nie stanie. Tylko zebys nie oguchl Aż tak strasznie to nie jest hehe Cytuj Link to post Share on other sites
Damianos1 13 Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Jesli temperatury w stresie sa ponizej 75 stopni to daj 90 % wiatraka i co 5 C mniej daj 5-10 % mniej wiatraka Cytuj Link to post Share on other sites
dawid95 0 Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Ok, sróbuję tak zrobić, jutro albo pojutrze budę zamawiam Znalazłem za 160 zł z3 plus, myślę, że warto, a w dodatku 50km ode mnie, więc powinna szybko dojść Cytuj Link to post Share on other sites
Damianos1 13 Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Warto Cytuj Link to post Share on other sites
dawid95 0 Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 A więc obudowa zostala juz zakupiona, po przejrzeniu ofert okazalo sie ze jest dostepna w moim miescie 2 wentylatory są na gniazda molex oraz 2 na zwykle zworki, i tu pojawia sie pytanie, jedna zworke podlacze pod gniazdo cpu fan, a druga? Mozecie mi pomoc? Plyta glowna msi 760gm p23 fx Ta zworka to sys fan1 a nie cpu, drobna pomyłka Macie jakies pomysly chlopaki? Dwa wentylatory dzialaja a te u gory nie bo po prostu nie ma gdzie ich podlaczyc, najwidoczniej w mojej plycie jest chyba tylko jeden slot. Pomoze ktos? Cytuj Link to post Share on other sites
dymel 190 Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Za parę złotych kupisz rozgałęźnik molex>3pin/4pin, tam wsio podłącz. No chyba że masz zasilacz z możliwością bezpośredniego połączenia to tam daj (choć w sumie nie wiem czy to możliwe teraz na 3/4pin - ja mam w swoim 4 złącza po 2pin na wentylatory). Cytuj Link to post Share on other sites
dawid95 0 Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Ok, wszystko podlaczone, wentylatory chodza, teraz dziwny problem, za 1 i 2 razem komputer sie uruchomil ale 2 wentylatory nie chodzily, sprobowalem wiec je podlaczyc pod piny usb (wiem glupota..) uruchomilem, komputer sie wlaczyl ale wentylatory nie dzialaly, postanowilem zresetowac komputer, ot tak i tu zaczyna sie problem.. Brak pikniecia plyty glownej oraz "no signal". Posprawdzalem wszystko, pozniej juz wszystkie wentylatory polaczylem dobrze, wszystko powpinalem na nowo i dalej nic.. Plyta glowna nie jest spalona, po wyjeciu ramu pika 3 razy. Moglibyscie mi w jakis sposob pomoc? Raczej nic nie uszkodzilem poprzez wpiecie wentylatora pod piny usb bo przeciez nie byl on nawet pod napieciem.. Pomozcie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts