TrueFaith 0 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Witam. Planuję wymienić wentylator w tymże zasilaczu, jest tam zwykła wtyczka 3 pin, może być 120mm lub 140 z otworami na 120 (wejdzie do obudowy). Dla mnie Zephyr 120mm 12V jest mega cichutki (lub takie egzemplarze dostałem) więc tutaj dowolność, jednak ponoć w tym deusie jest zephyr 120, tylko ten strasznie szumi. Budżet bez limitu raczej ale chciałbym się zmieścić w 30/40 zł Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Tylko wiesz, że tracisz gwarancję pod takim fan swapie? Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18787 Napisano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Dla mnie Zephyr 120mm 12V jest mega cichutki (lub takie egzemplarze dostałem) więc tutaj dowolność, jednak ponoć w tym deusie jest zephyr 120, tylko ten strasznie szumi. Nie wiem jaki wentylator jest w tym zasilaczu ale powinieneś brać pod uwagę, że nie zamontowany wentylator będzie pracował dużo ciszej niż ten, który jest przykręcony np. do obudowy a powietrze napotykające przeszkody takie jak mesh będzie sprawiało iż wentylator stanie się głośny. Jak faktycznie możesz zamontować wentylator 140mm, to polecam bq SW (1 lub 2) 1000RPM. Montowałem takie w dwóch zasilaczach i spisują się wyśmienicie. Cytuj Link to post Share on other sites
TrueFaith 0 Napisano 4 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Tylko wiesz, że tracisz gwarancję pod takim fan swapie? Niedługo się kończy a nie zanosi się na jakieś awarie @UP ten bq jest za drogi i na śruby 140mm, mi 140'tka wejdzie ale musi mieć otwory na 120. Na innym forumku polecono mi tacensa ventus 2 120mm Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts