Skocz do zawartości

Jaki model GTS250?

Recommended Posts

Cześć.

Moje 3,5 letnia grafa Asus 640MB 8800GTS zaczyna odmawiać posłuszeństwa. Zaczynają sie pojawiać pionowe niebieski paski w widowsie lub nawet podczas bootowania.

Czytając forum stwierdzam że jest to problem grafy.

Zdecydowałem sie na wymianę na model GTS250.

Tylko jaki model wybrać taki w miary nie grzejący się w stresie?

Co to za cudowny ferature nvidia CUDA?

Moje zabytkowy zestaw to:

Asaus P5W DH Delux Intel 975X, Intel 2,4GHz, 2xCrosair Twin DDR2 1GB 800Mhz CL4-4-4-12

Pozdrawiam

DANNY_79 poczulem sie urazony :P

a zapomniales o MSI gts250 twin frozr :P mam akurat taka karte i moge ja polecic z czystym sumieniem :P jest cicha (ja prawie jej nie slysze) chlodna (w grach max to 65*) i do tego delikatnie ocnieta.pod wzgledem wydajnosci przegania paroma procentami gigusia i asusa :) calosc wiencza niepiszczace cewki ktore jakos tam sie nazywaja wypadlo mi z pamieci :D

a jaki masz zasilacz???

PS DANNY_79 pisze ze urazony bo taka karte mam zeby nie bylo :)

DANNY_79 poczulem sie urazony :P

a zapomniales o MSI gts250 twin frozr :P mam akurat taka karte i moge ja polecic z czystym sumieniem :P jest cicha (ja prawie jej nie slysze) chlodna (w grach max to 65*) i do tego delikatnie ocnieta.pod wzgledem wydajnosci przegania paroma procentami gigusia i asusa :) calosc wiencza niepiszczace cewki ktore jakos tam sie nazywaja wypadlo mi z pamieci :D

a jaki masz zasilacz???

PS DANNY_79 pisze ze urazony bo taka karte mam zeby nie bylo :)

taka masz ? z dwoma wentylatorami ?

http://www.allegro.pl/item1039296119_do ... frozr.html

oooo dokladnie taka nawet z tego sklepu bralem bo to jest sklep z Jawora a ja mieszkam nieopodal tago miasta :)

jest naprawde fajna :D

jeszcze raz powtarzam pytanie jaki masz zasilacz??? do tego musisz sie pogodzic ze do tej karty bedzie obowiazkowe OC procka...

no witam ja jestem posiadaczem tego gts twin froz od 2 dni i powiem szczerze jestem zadowolony wczesniej mialem 4850 moje wyniki obecne

3dmark

http://img16.imageshack.us/i/166084x37.jpg/

przy okazji widac jak karta sie kreci leci jeszcze więcej ale po co ją tak na początku katowac:P

a tutaj stalker test przy ustawieniach extreme i 1680 x 1050

http://img237.imageshack.us/i/stalkeroc ... s4x37.jpg/

karta cichutka niskie temp

też myślałem o 5770 ale że mam xp 32b wiec direct 11 odpada (poza tym ta karta jest za słaba do tego directa ) zdecydowałem się na gts i nie żałuje ja kupiłem za 439 plus 25 przesyłka karta porządnie wykonana nei wiem tylko po co daja ten plastik na góre pewnie po jakims czasie go zdejme:)

lukyeti ty mowisz chyba o innej karcie :D byc moze jakas ekology edition czy cos... u mnie standardowo zegary sa ustawione na 760/1836/2300. po za tym to na gorze to nie plastik tylko sluszny kawal aluminium :) (przynajmniej w moim wypadku)

co do 5770 to powiem szczerze ze na ta karte polowalem ale kupilem tego gts-a tylko z tego wzgledu ze nie mailem juz kompa od miesiaca i bylem zdesperowany i wzialem to co w sklepie w tej cenie najlepszego mieli :P

tak czy saik jestem niezmiernie z niej zadowolony :P po za tym jezeli to dla ciebie jest jakis problem to trzeba przyznac ze ten gts bedzie cichszy od asusa zaproponowanego przez severna.

pozdrawiam

Ok to juz mam dwa swoje typy

1. MSI GeForce GTS250 1GB DDR3 256bit PCI-E

2. ASUS ATI Radeon HD5770 512MB DDR5/128bit DVI/HDMI PCI-E

To czy w moim zestawie muszę cos zrobić/wymienić by wyzej wymienione karty działały?

Moje zabytkowy zestaw to:

Asaus P5W DH Delux Intel 975X, Intel 2,4GHz, 2xCrosair Twin DDR2 1GB 800Mhz CL4-4-4-12, Zasilacz Chieftec 400Wat, Win XP 32.

Podkręć procesor do ~3.5GHz, lub tyle ile się uda. :D

Co do wyboru karty w tej cenie to wybór jest bardzo prosty - R5770.

Radeon względem tego GeForce'a jest zdecydowanie mniej prądożerny, chłodniejszy(cichszy, choć w porównaniu do MSI wyjdzie tak samo) i do tego wydajniejszy!

Podkręć procesor do ~3.5GHz, lub tyle ile się uda. :D

Co do wyboru karty w tej cenie to wybór jest bardzo prosty - R5770.

Radeon względem tego GeForce'a jest zdecydowanie mniej prądożerny, chłodniejszy(cichszy, choć w porównaniu do MSI wyjdzie tak samo) i do tego wydajniejszy!

Czyli kupuje Radeona i krece procek do około 3,5Ghz. I to mi wystarczy?

Macie jakis linki do tego o ile zmieniać szynę i mnożnik ?

Jakiś link do programu testującego?

Ja bym brał jednak 5770.Jak ładnie wykręcisz proca tak do 3,6ghz to powinno wszystko ładnie śmigać.Potem by się zrobiło OC grafiki i git. :D

EDIT:Nie po prostu to jest wersja 512MB więc nieco okrojona wersja 1024MB.

chłodniejszy(cichszy, choć w porównaniu do MSI wyjdzie tak samo)

no 19arek93 sadze ze troche pojechales :D uwazam ze co jak co ale moj twin frozr bedzie znacznie cichszy...przeciez na tym asusie to najnormalniejszy gladiator szalu nie robi...

tak czy siak 5770 bedzie lepszym wyborem i jego bym bral :D

tak jeszcze przychodzi mi na mysl pytanie czy z plyta glowna z takim...leciwym chipsetem nie bedzie problemu z OC do takich wartosci??? ja z P35 uwazal bym taki wynik za sukces :D

DANNY_79 nic sie nie stalo :D

Ja polecam GTS 250 Gigabyte bardzo dobra i wydajna polecam

mazi12435

a zapomniales o MSI gts250 twin frozr :D mam akurat taka karte i moge ja polecic z czystym sumieniem :D jest cicha (ja prawie jej nie slysze) chlodna (w grach max to 65*) i do tego delikatnie ocnieta.pod wzgledem

też mam stres 65 C