Gość Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 WItam mam parę pytań czy na fecebooku można założyć fikcyjne konto 2. założyłem dzisiaj jedno konto ale je usunołem na dezaktywacji założyłem nowego maila nowe konto na facebooku na tego maila wchodzę na profil a tam to samo co było przedtem tylko z innym imieniem i e-mailem o co chodzi? Cytuj Link to post Share on other sites
Janiaking 104 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Cache DNS i reverse DNS tak działa , poza tym facebook ma swoje rozwiązania do tego typu zastosowań , poza TOR, VPN lub proxy tego nie przeskoczysz Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 czyli nie da się nic zrobić? a jak bym odlaczyl neostrade i zmieniło ip ? A można założyć fikcyjne czy coś albo coś innego tak żebym miał zupełnie inny profil nawet na innym e-mailu Cytuj Link to post Share on other sites
Janiaking 104 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 mail założony z zagranicznego proxy lub TOR, VPN konto facebook założone z zagranicznego proxy lub TOR , VPN używanie konta tylko i wyłącznie z z zagranicznego proxy lub TOR , VPN wtedy będziesz miał czysty profi bez dopasowania geolokalizacji i powiązania z twoimi rzekomymi znajomymi z twojego regionu zamieszkania. Najlepsza metoda - brak facebook-a Cytuj Link to post Share on other sites
barszczu_1989 3 Napisano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 teoretycznie tak sposobem jak wyżej, ale chyba coraz bardziej z tym walczą (potwierdzenie przy rejestracji etc), poza tym... po co Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts