Skocz do zawartości

Karta do amd athlon 64 x2 5600+

Recommended Posts

-Athlon 64 2800MHz X2 5600+ (oc)-Athlon 64x2 3200MHz 6400+

-Gigabyte GA-M56S-S3

-GoodRAM 4GB DDR2 (2x2)

-ATI Radeon HD 3850(1024 MB)

chieftec 450W

jaka karta max do tego zestawu??

czy 5770 będzie ograniczona ??

w grę wchodzą tylko Radeony

co sądzicie o Firmie Powercolor?jakiego producenta brać gigabyte, msi, sapphire...?nominalna rozdzielczość to 1368x768. ale ma HD czyli raczej w HD będę grał gram na 1368x768. bo karta która mam to gó**o.

Ja miałem identyczny procesor + radka hd 3870 DDR4 powercolora I ładnie wszystko chodziło. Zmieniłem na dwa 5770 też powercolora i złego słowa na tą firmę powiedzieć nie mogę.

do tego procka idealna jest 9600GT :) na athlonie x2 nawet 3.2GHz nic Ci nie da, ile ja się z nim męczyłem :)

zestaw nie warty rozbudowy :>

1. pisałem tylko radki.

2. ja sie jakoś nie mecze działa na 3.4 bez zarzutów.

3. niedługo po grafice przyjdzie czas na procka.

tylko przy wymianie procka spradź czy płyta obsuży AM3 bo AM2 to już niestety niedaje wielkiego pola do popisu

wg. stronki gigabyte pociągnie athlony2 x3,x4 także nie jest źle(zastanów sie teraz nad zmianą procka póki procki na AM2 są coś jeszcze warte zawsze mniej do dołożenia)

Co wy gadacie... w tytuły z przed 3-4 lat to ja gralem na 7300GT. Mam GeForca 9600GT 1GB i w GTA 4 gram na high w Battlefielda BC2 tak samo.. w gta mam ~ 28 fps a w battlefieldzie ok 40. A procka mam AMD Athlon X2 6000+ 3.0 Ghz

Masz optymalną kartę do tego procesora, wymiana karty na silniejszą dużo nie zmieni ze względu na procesor. Jeśli chcesz zmienić procesor sprawdź co obsłuży Twoja płyta główna, jest to starszy model który obsługuje: AMD Phenom™FX/ AMD Phenom™/ AMD Athlon™ 64 FX/AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core/AMD Athlon™ 64/AMD Sempron™ ze złączem AM2+/AM2.

Jak widać są tu Phenomy ale pierwszej generacji.

Jeśli chcesz mieć np radka 5770 to sugestia z mojej strony jest taka:

W kolejności wymiana:

1. Płyta z obsługą AM3/AM2 i DDR2 (dalej będziesz mógł korzystać ze swojego athlona X2 i nie będziesz musiał wymieniać ramu)

2. Procek z nowszej generacji Phenom II lub athlon X4

3. karta 5770

Bez tych kroków wymiana karty na mocniejszą nie ma sensu ze względu na słabszy procesor, inwestycja (i koszty) nie przełożą się na zysk wydajności.

9600 Gt na dziś to już nie karta do grania(no chyba że w tytuły z przed 3-4 lat) a ten procek będzie lekko ograniczał radka 5770 ale i tak warto kupić tego radka

no jak ma się Athlona z 9600GT to nie pograsz:) po drugie każda gra idzie mi na FHD, nie zawsze najwyższe detale ale idzie, bez komentarza tytuły sprzed 3-4lat :)

bo kupi HD5770 i będą fajerwerki :)

Full HD na 9600GT :)

a jego płyta obsłuży athlony 2generacji tylko zapewne musi wgrać nowego biosa więc płyty zmieniać niemusi i wiem że niekażdy musi mieć full HD ale jeżeli dla was 25fps to komfortowa gra to doradzajcie mu 9600Gt

Nawet jak teraz gdy zmieni karte na radka 5770 bez wymiany procesora poczuje sporą różnice w wydajności

Krzysiek0389 włącz METRO 2033 na full HD i maX detale

Masz optymalną kartę do tego procesora, wymiana karty na silniejszą dużo nie zmieni ze względu na procesor. Jeśli chcesz zmienić procesor sprawdź co obsłuży Twoja płyta główna, jest to starszy model który obsługuje: AMD Phenom™FX/ AMD Phenom™/ AMD Athlon™ 64 FX/AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core/AMD Athlon™ 64/AMD Sempron™ ze złączem AM2+/AM2.Jak widać są tu Phenomy ale pierwszej generacji.

1. optymalną :)

2. procek 2x 3.4 nie jest tak źle

3. wiem co obsługuje umiem czytać

4. obsłuży min. Phenom II X4 945, Athlon II X4 640...

a więc nie wiesz co piszesz. jeśli się nie znasz to nie pisz takich głupot.

BTW: masz linka http://www.gigabyte.pl/products/mb/cpul ... s3_1x.html

chciałem sie tylko upewnić ze hd 5770 nie będzie bardzo ograniczona. mam odpowiedź NIE !!

komfortowa Gra to 60 fps

a średnio 45 fps to minimum

1. optymalną :)

2. procek 2x 3.4 nie jest tak źle

3. wiem co obsługuje umiem czytać

4. obsłuży min. Phenom II X4 945, Athlon II X4 640...

a więc nie wiesz co piszesz. jeśli się nie znasz to nie pisz takich głupot.

BTW: masz linka http://www.gigabyte.pl/products/mb/cpul ... s3_1x.html

chciałem sie tylko upewnić ze hd 5770 nie będzie bardzo ograniczona. mam odpowiedź NIE !!

komfortowa Gra to 60 fps

a średnio 45 fps to minimum

swoja wypowiedza pokazales, ze chamstwo z ciebie wylazi. temat bez sensu - Wasze wypowiedzi nic nie wniosly bo OP od poczatku wszystko wiedzial.

Słoma..

fakt.