cru5h 90 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Witam Prawdopodobnie mam wadliwą grafikę. Zawiesza obraz, dźwięk i cały komputer w grach. Już sprawdzałem wszystko włącznie z reinstalacjami systemu. Jest to wina fabrycznego OC, nawet zmiany BIOS karty nie pomogły. Karta to Gigabyte Radeon HD7850 2GB OC (GV-R785OC-2GD), problem w tej karcie jest znany i występuje dosć często, nawet znalazłem filmy na Youtube pozaujące tą wadę u innych. Przymierzam się do oddania jej na serwis... Karta kupiona w Proline. Padło pytanie co jeśli wymiana na inną? Może nie być już jej w magazynach... Proszę o infomacje co powinienem dostać minimum z nowych kart aby nie były gorsze od tej? Wydaje mi się że Radeon R9 270 2GB 256bit powinien być mniej wiecej jej nowszym odpowiednikiem, co sądzicie? Cytuj Link to post Share on other sites
robertgr1 373 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Nie sadze że by ci wymienili na inny model bo ten radek 7850 nie jest aż tak stary , powinni go mieć na stanie , poza tym przed ewentualną wymianą na inny model serwis musi uzyskać twoją zgodę na zamianę na inny model . Jeżeli ci zaproponują radeona r9 270 to jak najbardziej przyjmij taką ofertę Cytuj Link to post Share on other sites
CoJaPacze 26 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Muszą oddać Ci taką samą ( nową ), naprawić istniejącą lub zwrócić pieniądze. Cytuj Link to post Share on other sites
michalschulz1 210 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 @up (...) lub zamienić na nie mniej wydajną w zakresie cenowym odpowiadającym cenie zakupu starej karty. Cytuj Link to post Share on other sites
Ationx 129 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Gigabyte to na 99% dostaniesz naprawioną. To nie EVGA, że dają od razu nową sztukę. Jak 3 razy wróci do serwisu to łaskawie może wymienią na nową sztukę. Cytuj Link to post Share on other sites
Dres21 34 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Powinni wymienic na 7850 lub naprawic twa wadliwa sztuke. Ew. Dac karte takjak wyzej nie mniej wydajna od 7850. Cytuj Link to post Share on other sites
cru5h 90 Napisano 2 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 (edytowane) A skąd masz takie informacje? Z tego co wiem elektroniki się już nie naprawia tylko wymienia elementy. Podejrzewam wadliwe pamięci na karcie więc raczej wymienią kartę bo chyba nie będą lutować kości. Pozostaje kwestia uznania gwarancji i czekać 21 dni roboczych (do 3 lutego 2014), bo dziś karta poszła na serwis... Przy oddaniu nadmieniłem że jeśli wymiana to chciałbym dopłacić około 200zł do czegoś lepszego. Karta kosztowała mnie w marcu 2013 dokładnie 759zł. Jedno wiem... Gigabyte drugi raz mnie zawiódł i chyba zmienię na inną firmę przyszłą kartę. Zastanawiam się jeszcze czy nie wybrać GeForce. Co lepsze Waszym zdaniem do Battlefield 4? Edytowane 2 Stycznia 2014 przez cru5h Cytuj Link to post Share on other sites
Ationx 129 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Bo Gigabyte zazwyczaj sprzęt naprawia. Sam jak oddawałem płytę na gwarancję (jakieś półtora roku temu) to dostałem naprawioną. Cytuj Link to post Share on other sites
cru5h 90 Napisano 2 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Płyta to nie grafika. Na forach Gigabyte wszyscy co zgłaszali ten mankament dostali nowe grafy albo kasę. Cytuj Link to post Share on other sites
Ationx 129 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Poczekamy, zobaczymy Ja mam obecnie kartę od MSI, którą poprzedni właściciel dostał w zamian za Gigabyte, który 3 razy wracał na gwarancję, za każdym razem karta była naprawiana zamiast nowej sztuki. Jak będzie w Twoim przypadku to nie wiem, jak dostaniesz nową to się ciesz Cytuj Link to post Share on other sites
cru5h 90 Napisano 2 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Dla mnie ważne żeby była sprawna. Puki co pozostaje cieszyć się Intel HD 2500 który drzemie w moim i5... Może na nim chociaż Fallout 3 pójdzie... Cytuj Link to post Share on other sites
Dres21 34 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Jak znasz odpowiedz na swoje pytania to nie wiem po o zakladales temat. Jak doplacisz 200 zl to juz mozna patrzec na gtx 660ti/gtx760. Cytuj Link to post Share on other sites
cru5h 90 Napisano 2 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Między innymi po to aby poznać opinię innych oraz tego żeby mieć mniej więcej info na czym stoję i na co wymienić ja zaproponuje serwis. Biorę pod uwagę to że karta wróci sprawna, bo o to mi chodzi. Mam dość restartów komputera podczas grania. Zamiast relaksować się tylko mi ciśnienie podnosi uszkodzony Gigabyte... Cytuj Link to post Share on other sites
aleksander12 65 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Bo Gigabyte zazwyczaj sprzęt naprawia. Sam jak oddawałem płytę na gwarancję (jakieś półtora roku temu) to dostałem naprawioną. Gadasz głopoty oddałem płyte GIgabyta za 700 zł za 10 dni nie wiecej miałem nówke, każdy przypadek inny ale na siłe to naprawiają płyty w Asusie Edytowane 2 Stycznia 2014 przez aleksander12 Cytuj Link to post Share on other sites
Dres21 34 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Moze nie dalo sie naprawic, jak napisales kazdy przypadek inny. Cytuj Link to post Share on other sites
Ationx 129 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Gadasz głopoty oddałem płyte GIgabyta za 700 zł za 10 dni nie wiecej miałem nówke, każdy przypadek inny ale na siłe to naprawiają płyty w Asusie Zależy co miałeś ubite. Ja miałem uwalony port PCI-e i sieciówkę, wzięli naprawili. Jednak u Gigabyte jeśli da się naprawić niewielkim kosztem to naprawiają, tylko w ciężkich przypadkach dają inne sztuki. Jak wyżej pisałem to nie jest EVGA, gdzie na 100% dostaniesz nową sztukę jak oddasz wadliwą. Edytowane 3 Stycznia 2014 przez Ationx Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts