Niaghaman 0 Napisano 15 Maja 2010 Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Witam. Przejrzałem ostanie kilka podstron tego działu i efektem tego wszystkiego jest tylko tona niejasności, więc potraktuję swój problem jako osobny. Potrzebuję nowych słuchawek i myszki do grania, m.in. w Battlefield Bad Company 2. Tak więc duża ilość dpi będzie potrzebna. Do tego potrzebne będą słuchawki. Obecnie mam zintegrowaną kartę dźwiękową, ale nie jest ona zła, więc na razie przy niej zostanę. Słuchawki przede wszystkim wygodne, gdyż spędzam w weekend kilka(naście) godzin bez dłuższych przerw przy grze. Dźwięk musi być przestrzenny: nie chcę tylko lewa/prawa strona. Chcę mieć wrażenie rzeczywistego świata z dźwiękami z każdej ze stron 360stopniowego okręgu. Dochodzimy do sedna, gdyż nie chcę wydawać na to wszystko fortuny. Poza jedną grą w sumie jestem już mniej ambitnym graczem. Na słuchawki mam powiedzmy 80zł. Na myszkę chciałbym wydać nawet trochę mniej, coś może koło 60zł (czyli bardzo mało), maksymalnie do 80zł, ale myszka musiałaby być tego warta. Przydałaby się szybka zmiana dpi w locie o ile myszki w tych cenach mają jakiekolwiek opcje dodatkowe. Co proponujecie? Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 15 Maja 2010 Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Za dużo wymagasz od słuchawek za 80zł i zintegrowanej karty dźwiękowej. Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 15 Maja 2010 Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Troche malo kasy masz na takie wymagania. Myszke polecalbym Razer Deathadder 1800DPI za ~100zł na allegro, a jak nie masz tyle kasy to ponoc A4TECH EVO XGAME LASER OSCAR X-747 jest dobra. A co do sluchawek, to w tej cenie raczej nie ma co liczyc na taką przestrzenność. Polecalbym moze dolozyc do Sennheiser HD202. Jak nie chcesz dokladac kasy to nie mam pojecia co Ci zaproponowac. Cytuj Link to post Share on other sites
Niaghaman 0 Napisano 15 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Właśnie zdaję sobie sprawę z tego, że mogę wymagać o wiele za dużo, jednak nie jestem gotów wywalić na to wszystko kilkaset złotych, bo po prostu mi się nie opłaca. Ta myszka A4TECH wygląda interesująco. Nic więcej o niej nie wiadomo? Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 15 Maja 2010 Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Poszukaj używanych PX-ów 100 - dobry dźwięk, niezła scena. Są wygodne, chociaż czasami po kilku godzinach bolą uszy. Co do myszki, to nie wiem. Może taka? http://www.proline.pl/sklep.php?p=A4-X-738K Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 15 Maja 2010 Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Mimo wszystko co do myszki to te 100zł na Deathaddera to sie bardzo oplaca. Sam mam wlasnie Razera Deathaddera 1800DPI i jest super. W prawdzie nie gralem na tym A4Techu co Ci polecilem Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 15 Maja 2010 Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Bierz spokojnie myszkę A4Tech, ja mam taką: http://www.agito.pl/myszy/a4-tech-evo-x ... 37440.html i jestem bardzo zadowolony. Śmiga od ponad roku i jest bardzo przyzwoita jak za te pieniądze. Co do słuchawek nie kupisz nic nawet przyzwoitego za podaną przez ciebie kwotę, dozbieraj do ok. 200 zł i poszukaj wtedy. Cytuj Link to post Share on other sites
Niaghaman 0 Napisano 16 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Działać będzie pod Siódemką? Cytuj Link to post Share on other sites
DIXON 4 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Myszkę proponuję IE 3.0 ~110zł Słuchawki proponuję Plantronics GameCom 367 ~110zł Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Ja pracuję na XP, z tym pytaniem proponuję zwrócić się do działu wsparcia technicznego A4 tech. Ale bez przesady to tylko myszka, oprogramowanie powinno grać bez problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Każda mysz na USB przedstawia się tak samo. Nie będzie problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
Niaghaman 0 Napisano 16 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Posypałem już plusami, ale liczę, że coś ktoś jeszcze wniesie do tematu. ;-) Cytuj Link to post Share on other sites
ADR15 255 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Myszka http://allegro.pl/listing.php/search?st ... &country=1 A słuchawki to HS-800. Mam je i spisują się dobrze. http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... =1&order=p Cytuj Link to post Share on other sites
Shotsel 0 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Hmmm mycha... Jak nie chcesz wydawac tyle na deda(a oplaca sie) to moze salmossa... Co do sluchawek. Jak chcesz naprawde przestrzenny dzwiek to bierz Medussa. Mimo ze drozsza troche. Jest w paru ligach zabroniona bo gracze mieli ulatwione zadanie z lokalizowaniem przeciwnikow na sluch. Ps. Przepraszam za pismo, ale pisze z iPhona. Pozdrawiam Shotsel Cytuj Link to post Share on other sites
Niaghaman 0 Napisano 16 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Poczytałem trochę, rzeczywiście chwalono je. Ja znalazłem ich bardzo tani odpowiednik: http://allegro.pl/item1027226051_slucha ... s_24h.html Czy to nada się do grania? Dobrze, że jest tam też mikrofon. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Bierz spokojnie myszkę A4Tech, ja mam taką: http://www.agito.pl/myszy/a4-tech-evo-x ... 37440.html i jestem bardzo zadowolony. Śmiga od ponad roku i jest bardzo przyzwoita jak za te pieniądze. Co do słuchawek nie kupisz nic nawet przyzwoitego za podaną przez ciebie kwotę, dozbieraj do ok. 200 zł i poszukaj wtedy. Nieprawda. Ja ze swoich PX-ów jestem bardzo zadowolony. Jest kilka par tanich i dobrych słuchawek: PX-y, KSC 75, Koss Porta Pro, Koss UR-40. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Bierz spokojnie myszkę A4Tech, ja mam taką: http://www.agito.pl/myszy/a4-tech-evo-x ... 37440.html i jestem bardzo zadowolony. Śmiga od ponad roku i jest bardzo przyzwoita jak za te pieniądze. Co do słuchawek nie kupisz nic nawet przyzwoitego za podaną przez ciebie kwotę, dozbieraj do ok. 200 zł i poszukaj wtedy. Nieprawda. Ja ze swoich PX-ów jestem bardzo zadowolony. Jest kilka par tanich i dobrych słuchawek: PX-y, KSC 75, Koss Porta Pro, Koss UR-40. Wiesz, ja też mam Technicsy kupione jakieś 4 lata temu za mniej niż 100 i coś tam grają, ale to trzecia liga jest. Cytuj Link to post Share on other sites
Shotsel 0 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Proszę Was. Istnieje wilka różnica pomiędzy słuchawkami audiofilskimi a gameingowymi. Senki, akg czy kossy nie będą w tańszych wersjach miały takiej dokładnej echolokacji, na co stawiają słuchawki przeznaczone dla graczy. Ja wziąłem pośrednie SS Siberia+karta dźwiękowa i jestem bardzo zadowolony pod każdym kontem, ale to nie za te pieniądze... Moim zdaniem Medussa+ mycha od Razera(sam wybierz, która Ci się podoba) Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Bierz spokojnie myszkę A4Tech, ja mam taką: http://www.agito.pl/myszy/a4-tech-evo-x ... 37440.html i jestem bardzo zadowolony. Śmiga od ponad roku i jest bardzo przyzwoita jak za te pieniądze. Co do słuchawek nie kupisz nic nawet przyzwoitego za podaną przez ciebie kwotę, dozbieraj do ok. 200 zł i poszukaj wtedy. Nieprawda. Ja ze swoich PX-ów jestem bardzo zadowolony. Jest kilka par tanich i dobrych słuchawek: PX-y, KSC 75, Koss Porta Pro, Koss UR-40. Wiesz, ja też mam Technicsy kupione jakieś 4 lata temu za mniej niż 100 i coś tam grają, ale to trzecia liga jest. Wymienione przeze mnie słuchawki to nie jest żadna trzecia liga. Może nie są to Sennheisery HD 6000, ale na 99% są lepsze od tych, które tutaj proponowano. Jeżeli słuchawki mają dobrą scenę (a PX-y mają niezłą), to przy odpowiedniej karcie dźwiękowej będą się dobrze sprawdzały. Chyba, że ktoś bardzo chce kupić pierdziawki z napisem "progamer". Proponuję zapoznać się ze słuchawkami w MM, Saturnie lub przynajmniej przeczytać opinie ludzi, którzy ze słuchawkami mają wiele do czynienia (vide forum.mp3store.pl). Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 A słuchawki to HS-800. Mam je i spisują się dobrze.http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... =1&order=pSpisują się dobrze tzn? Z czym je porównywałeś? Czym je napędzasz? Z tego co można wyczytać w internecie to jeden z najgorszych możliwych wyborów w tej cenie. Cytuj Link to post Share on other sites
Niaghaman 0 Napisano 17 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Co powiecie o słuchawkach sharkoon rush? Cytuj Link to post Share on other sites
Trileptal 0 Napisano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Słuchawki do 80? odaj jeszcze 15 zł i kup Creative HS-800 Fatality Cytuj Link to post Share on other sites
maniak17 0 Napisano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Słuchawki do 80? odaj jeszcze 15 zł i kup Creative HS-800 Fatality następny.HS 800 to zupełny niewypał i grają fatalnie radze je sobie odpuścić Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Za 80 zł sprzedam Sennheisery PX 100. Za te pieniądze ciężko kupić coś lepszego. Cytuj Link to post Share on other sites
Thorin49 12 Napisano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Nie będę dublować tematu, więc tutaj wrzucę swoje trzy grosze. W piątek stałem się (bardzo) szczęśliwym posiadaczem MacBooka Pro i myślę się nad wyborem myszki, którą mógłbym używać również poza domem (w podróży byłby to gładzik) i zastanawiam się między: Razer Naga Razer Orochi Na korzyść Orochi przemawiają bardziej "mobilne" wymiary i bluetooth (nie musiałaby zajmować USB), natomiast Naga kusi mnogością klawiszy (MMO). Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts