Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Przejrzałem ostanie kilka podstron tego działu i efektem tego wszystkiego jest tylko tona niejasności, więc potraktuję swój problem jako osobny.

Potrzebuję nowych słuchawek i myszki do grania, m.in. w Battlefield Bad Company 2. Tak więc duża ilość dpi będzie potrzebna.

Do tego potrzebne będą słuchawki. Obecnie mam zintegrowaną kartę dźwiękową, ale nie jest ona zła, więc na razie przy niej zostanę. Słuchawki przede wszystkim wygodne, gdyż spędzam w weekend kilka(naście) godzin bez dłuższych przerw przy grze. Dźwięk musi być przestrzenny: nie chcę tylko lewa/prawa strona. Chcę mieć wrażenie rzeczywistego świata z dźwiękami z każdej ze stron 360stopniowego okręgu.

Dochodzimy do sedna, gdyż nie chcę wydawać na to wszystko fortuny. Poza jedną grą w sumie jestem już mniej ambitnym graczem. Na słuchawki mam powiedzmy 80zł. Na myszkę chciałbym wydać nawet trochę mniej, coś może koło 60zł (czyli bardzo mało), maksymalnie do 80zł, ale myszka musiałaby być tego warta. Przydałaby się szybka zmiana dpi w locie o ile myszki w tych cenach mają jakiekolwiek opcje dodatkowe. Co proponujecie?

Troche malo kasy masz na takie wymagania. Myszke polecalbym Razer Deathadder 1800DPI za ~100zł na allegro, a jak nie masz tyle kasy to ponoc A4TECH EVO XGAME LASER OSCAR X-747 jest dobra.

A co do sluchawek, to w tej cenie raczej nie ma co liczyc na taką przestrzenność. Polecalbym moze dolozyc do Sennheiser HD202. Jak nie chcesz dokladac kasy to nie mam pojecia co Ci zaproponowac.

Właśnie zdaję sobie sprawę z tego, że mogę wymagać o wiele za dużo, jednak nie jestem gotów wywalić na to wszystko kilkaset złotych, bo po prostu mi się nie opłaca. Ta myszka A4TECH wygląda interesująco. Nic więcej o niej nie wiadomo?

Bierz spokojnie myszkę A4Tech, ja mam taką: http://www.agito.pl/myszy/a4-tech-evo-x ... 37440.html i jestem bardzo zadowolony. Śmiga od ponad roku i jest bardzo przyzwoita jak za te pieniądze. Co do słuchawek nie kupisz nic nawet przyzwoitego za podaną przez ciebie kwotę, dozbieraj do ok. 200 zł i poszukaj wtedy.

Hmmm mycha... Jak nie chcesz wydawac tyle na deda(a oplaca sie) to moze salmossa...

Co do sluchawek. Jak chcesz naprawde przestrzenny dzwiek to bierz Medussa. Mimo ze drozsza troche. Jest w paru ligach zabroniona bo gracze mieli ulatwione zadanie z lokalizowaniem przeciwnikow na sluch.

Ps. Przepraszam za pismo, ale pisze z iPhona.

Pozdrawiam Shotsel

Bierz spokojnie myszkę A4Tech, ja mam taką: http://www.agito.pl/myszy/a4-tech-evo-x ... 37440.html i jestem bardzo zadowolony. Śmiga od ponad roku i jest bardzo przyzwoita jak za te pieniądze. Co do słuchawek nie kupisz nic nawet przyzwoitego za podaną przez ciebie kwotę, dozbieraj do ok. 200 zł i poszukaj wtedy.

Nieprawda. Ja ze swoich PX-ów jestem bardzo zadowolony. Jest kilka par tanich i dobrych słuchawek: PX-y, KSC 75, Koss Porta Pro, Koss UR-40.

Nieprawda. Ja ze swoich PX-ów jestem bardzo zadowolony. Jest kilka par tanich i dobrych słuchawek: PX-y, KSC 75, Koss Porta Pro, Koss UR-40.

Wiesz, ja też mam Technicsy kupione jakieś 4 lata temu za mniej niż 100 i coś tam grają, ale to trzecia liga jest.

Proszę Was.

Istnieje wilka różnica pomiędzy słuchawkami audiofilskimi a gameingowymi. Senki, akg czy kossy nie będą w tańszych wersjach miały takiej dokładnej echolokacji, na co stawiają słuchawki przeznaczone dla graczy. Ja wziąłem pośrednie SS Siberia+karta dźwiękowa i jestem bardzo zadowolony pod każdym kontem, ale to nie za te pieniądze...

Moim zdaniem Medussa+ mycha od Razera(sam wybierz, która Ci się podoba)

Wiesz, ja też mam Technicsy kupione jakieś 4 lata temu za mniej niż 100 i coś tam grają, ale to trzecia liga jest.

Wymienione przeze mnie słuchawki to nie jest żadna trzecia liga. Może nie są to Sennheisery HD 6000, ale na 99% są lepsze od tych, które tutaj proponowano. Jeżeli słuchawki mają dobrą scenę (a PX-y mają niezłą), to przy odpowiedniej karcie dźwiękowej będą się dobrze sprawdzały. Chyba, że ktoś bardzo chce kupić pierdziawki z napisem "progamer". Proponuję zapoznać się ze słuchawkami w MM, Saturnie lub przynajmniej przeczytać opinie ludzi, którzy ze słuchawkami mają wiele do czynienia (vide forum.mp3store.pl).

A słuchawki to HS-800. Mam je i spisują się dobrze.http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... =1&order=p

Spisują się dobrze tzn?

Z czym je porównywałeś?

Czym je napędzasz?

Z tego co można wyczytać w internecie to jeden z najgorszych możliwych wyborów w tej cenie.

• 4 tygodnie później...

Nie będę dublować tematu, więc tutaj wrzucę swoje trzy grosze.

W piątek stałem się (bardzo) szczęśliwym posiadaczem MacBooka Pro i myślę się nad wyborem myszki, którą mógłbym używać również poza domem (w podróży byłby to gładzik) i zastanawiam się między:

Razer Naga

Razer Orochi

Na korzyść Orochi przemawiają bardziej "mobilne" wymiary i bluetooth (nie musiałaby zajmować USB), natomiast Naga kusi mnogością klawiszy (MMO).