Sledzik985 1 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Witam, na wstępie poproszę o nie usuwanie tego tematu gdyż jest to inne pytanie niż wcześniej. Ok znalazłem zestaw który mnie interesuje: ( wiem że nie mam kupić zestawu z allegro, będę wzorował się na tych częściach tylko a kartę na radeona zamienię ) http://allegro.pl/bf4-fx-x8-4-0-3000gb-gtx760-2gb-32gb-600w-system-i3816898321.html Sorka zły podałem o ten chodziło: http://allegro.pl/4x-core-i5-4570-ati-r9-280x-3gb-8gb-gra-bf4-i3776350956.html Cytuj Link to post Share on other sites
BlueMike 2579 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Wzorowanie się na gotowcu to równie zły pomysł co jego kupowanie. Zastosuj się do wzoru: Zastosowanie komputera: (gry, biuro, photoshop, obróbka wideo, itp.), Maksymalna kwota jaką dysponujesz: (najlepiej w złotówkach) Których części potrzebujesz?: (zestaw z monitorem, peryferiami czy sama "buda" itp.) Czy będziesz podkręcać sprzęt? (overclocking) Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor?: Specjalne wymagania: (cichy zestaw, mała obudowa, chłodzenie wodne itp.) Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? (często można oszczędzić trochę pieniędzy na obudowie czy dysku, nie zapomnij podać dokładnego modelu) Własna propozycja zestawu: (jeśli jej nie posiadasz, pole pozostaw puste) Inne: (wszelkie pytania, które Cię dręczą) 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 będę wzorował się na tych częściach tylko Na czym chcesz się wzorować ? Ne lipnej budzie, beznadziejnym mobo, czy też może na bombie zegarowej, którą ktoś nazwał tam zasilaczem ? Wypełnij wzór, a coś się złoży. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 za 3,5 koła dajże spokój z gotowcami załóż poprawnie tamta a chłopaki ci tu sklepia fure jak cza Cytuj Link to post Share on other sites
robertgr1 373 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Jak za tą kasę to ten zestaw z alegro jest beznadziejny wypełnij wzór to się pomyśli Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Tak jak napisali przedmówcy- gotowiec z allegro to zło w czystej postaci. Beznadziejna płyta główna, zasilacz marki eee no właśnie, marki brak czyli mała bombka z 700W tylko na papierze (chcesz sfajczyć sprzęt- droga wolna), obudowa- nie jest ibox ale w tej cenie można znaleźć lepszą propozycję. Zatem odnieś się do wzoru podanego wcześniej i na pewno chłopaki złożą Ci sprzęt zdecydowanie lepszy od tego z allegro, mało tego- sprzęt którego nie będziesz bał się uruchomić. Cytuj Link to post Share on other sites
Sledzik985 1 Napisano 1 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Zastosowanie komputera: Gry fps, obróbka wideo, photoshop Maksymalna kwota jaką dysponujesz: 4k na skrzynkę (mogę więcej ale to nie potrzebne nie będę kupywać na zapas) Których części potrzebujesz?: skrzynka (monitory liczone osobno Czy będziesz podkręcać sprzęt? Tak Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? kupie dopiero monitory x2 Specjalne wymagania: Cisza Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? Dysk hdd 1tb, 6gb ramu kingston mogę powyciągać. Własna propozycja zestawu: Inne: Ale raz 3* 2gb Cytuj Link to post Share on other sites
maniakk 9 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 (edytowane) http://www.morele.net/inventory/info/OSMuNS/ może coś takiego? Skoro posiadasz 6gb ramu to wystarczy dokupić 4gb/nie dokupywać nic BRAK ARGUMENTACJI Zapoznaj się z regulaminem wewnętrznym Zestawów. sv Edytowane 1 Stycznia 2014 przez sid vicious Cytuj Link to post Share on other sites
Sledzik985 1 Napisano 1 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Celowałem bardziej w radeony gdyż z mojego doświadczenia gtx 780 nie ciągnie tych gier na najwyższych czego o radeonie nie powiem Cytuj Link to post Share on other sites
maniakk 9 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 W tej cenie nie ma lepszej karty, chyba, że poczekasz na autorskie r9 290, to może coś się ruszy. Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Celowałem bardziej w radeony gdyż z mojego doświadczenia gtx 780 nie ciągnie tych gier na najwyższych czego o radeonie nie powiem coty gadsz karta uciągnie wszystkie tytuły na full Cytuj Link to post Share on other sites
Sledzik985 1 Napisano 1 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 (edytowane) pomyłka Edytowane 1 Stycznia 2014 przez Sledzik985 Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5521 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 A co ma CUDA do grania? Skoro ta karta jest masakrycznie wydajna w grach? Cytuj Link to post Share on other sites
Sledzik985 1 Napisano 1 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 A nie lepiej dopłacić do gtx 780Ti? wydajność większa będzie wolał bym tamtego ramu nie używać (komputer stary jak świat i lepiej nie) Cytuj Link to post Share on other sites
maniakk 9 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Tak więc musisz dopłacić ~120zł do vulcan gold (8gb) z moreli, jeśli myślisz o np. BF4 multiplayer Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 (edytowane) A nie lepiej dopłacić do gtx 780Ti? wydajność większa będzie wolał bym tamtego ramu nie używać (komputer stary jak świat i lepiej nie) Ten RAM jest chociaż na DDR3? GTX780 Ti jest na dzień dzisiejszy zdecydowanie nieopłacalny. Do dwóch monitorów przydałoby się SLI z GTX760. Bez urazy, ale moim zdaniem powinieneś kupić jeszcze: http://ksiegarnia.pwn.pl/public/pic/hcovers/240/8a/sownik-ortograficzny_76256.jpg Edytowane 1 Stycznia 2014 przez Tycha Cytuj Link to post Share on other sites
Sledzik985 1 Napisano 1 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 (edytowane) Edytowane 1 Stycznia 2014 przez Sledzik985 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts