advancePL 0 Napisano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Witam, z powodu zmiany płyty głównej muszę przenieść się na inny zasilacz. Mój poprzedni to corsair VS 550 i niestety nie ma on kompatybilności z moją obecną płytą główną. Najlepiej, aby był to zasilacz do około 250zł, gdyż nie mam obecnie za dużo pieniędzy. W razie czego mogę przemyśleć kupno trochę droższego, zależy co się opłaci bardziej Mój sprzęt: procesor - i7 4770k (chłodzenie thermalright macho 120) ram - crucial ballistix sport cl9 1600mhz dysk - WD sata 2 zasilacz - corsair vs 550 karta graficzna - obecnie brak (w przyszłości planuję zakup gtx 770) płyta główna - MSI Z87 Mpower obudowa - gladius m40 Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5522 Napisano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Witaj. Z moich propozycji: XFX Core 550W lub Cooler Master G550M 1 Cytuj Link to post Share on other sites
advancePL 0 Napisano 31 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Raczej bym się skłonił ku XFX, tylko słyszałem, że podobno nie są kompatybilne z procesorami serii Haswell. Na pewno wszystko będzie działać? Bo nie chcę, żeby znowu się okazało, że jednak są jakieś problemy Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5522 Napisano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Kompatybilność z Haswellem polega na obsłudze stanów energetycznych C6/C7. Wystarczy wyłączyć to w BIOS'ie:) A co się stało z poprzednim zasilaczem jeśli można wiedzieć? 2 Cytuj Link to post Share on other sites
advancePL 0 Napisano 31 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Właśnie mam z nim problem, prawdopodobnie przez płytę główną. 2 dni temu sprzedałem swoją poprzednią płytę główną (MSI Z87-G41 Pc Mate), która pracowała przy wyżej wymienionym zestawie bez żadnego problemu. Dziś po zamontowaniu nowej płyty głównej, komputer nie daje żadnych znaków życia. Z tego co wywnioskowałem, to jest on prawdopodobnie niekompatybilny z moją obecną płytą główną - MSI Z87 mpower. Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5522 Napisano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 A może płyta jest walnięta;/ Masz znajomego z zasilaczem, by u niego wystartować sprzęt? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
CoreDuo 219 Napisano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Z tego co wywnioskowałem, to jest on prawdopodobnie niekompatybilny z moją obecną płytą główną - MSI Z87 mpower. Nie prawda, zasilacz nie ma nic do tego. Resetowałeś BIOS? A tak w ogóle to po co zmieniałeś płytę? Dużo razy tak miałem że jak składałem nowy sprzęt to musiałem wyjmować baterię od BIOS_u bo komp nie "wstawał". 1 Cytuj Link to post Share on other sites
omar2033 593 Napisano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Ta płyta ma chyba przycisk pozwalający resetować bios. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
advancePL 0 Napisano 31 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Właściwie mam takiego znajomego, lecz raczej on nie będzie mieć czasu się w to bawić... Dodam jeszcze, że włożyłem w nią tylko jedną wtyczkę 8pin, a ma miejsca na dwie. Ale z tego co czytałem w internecie podobno działa na jednej. Nie prawda, zasilacz nie ma nic do tego. Resetowałeś BIOS? A tak w ogóle to po co zmieniałeś płytę? Dużo razy tak miałem że jak składałem nowy sprzęt to musiałem wyjmować baterię od BIOS_u bo komp nie "wstawał". Płytę główną zmieniłem ze względu na to, że ta jest lepsza pod każdym względem I zaraz spróbuję wyjąć baterię, mam nadzieję, że coś się zmieni... Brak jakiegokolwiek efektu. Zero reakcji. Więc czego to musi być wina? Wydaje mi się, że z płytą wszystko jest ok. Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5522 Napisano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Tylko że płyta nie reaguje... Najpierw sprawdź ją na innym zasilaczu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
advancePL 0 Napisano 31 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Chyba nie mam innego wyjścia. Jak dobrze pójdzie to jutro dam znać co z tego wyszło. Póki co dzięki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts