Synergia 1598 Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 (edytowane) To całe Zopo tak przejrzałem an szybko ma za wysokie ceny.. 12 mcy gwarancji tylko po 750złza telefon na poziomie moto g. Nie wiem kto to im kupi... Edytowane 12 Stycznia 2014 przez Synergia Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 @up - przed edytowaniem, post który dotyczył nakładania na użytkowników mojego punktu widzenia Obchodzi mnie to co kto kupuje - po to jest forum (czuję się na tyle doświadczony, że mogę komuś pomóc). Są tutaj tematy, w których użytkownicy się pytają co kupić i często nie znają konsekwencji takich zakupów. Na przykład dzisiaj w nocy jeden użytkownik był gotowy kupić nowy HTC One X za 800zł, bo nie znał konsekwencji. Jak widać nie każdy rozumie co wiąże się z takim zakupem, a wielu użytkowników nabiera sporej wiedzy i doświadczenia na przyszłość poprzez takie tematy i dyskusje w nich zawarte. Po tym jak edytowałeś post widzę, że sam zauważyłeś iż tego typu telefony to pomyłka. Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin3372 2 Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 (edytowane) A co było nie tak z tym HTC One X ?? Chodzi Ci o to, że niektóre modele (te tansze) są sprowadzane z Azji? Edytowane 12 Stycznia 2014 przez Marcin3372 Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 @up http://forum.benchmark.pl/topic/114321-trudny-wyb%C3%B3r-c/ zobacz sobie Cytuj Link to post Share on other sites
skarko 1 Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Polecam Xiaomi Hongmi - np. za 182 dolary z 1949deal.com Jeśli się boisz to Moto G z Amazona za 139 funtów - ale to gorsza słuchawka. Smartfon z niższej półki to nie inwestycja na najbliższe 30 lat, więc nie ma się co przejmować gwarancją, najwyżej kupisz następny. Używka z Allegro to już jakaś aberracja - mam korzystać z telefonu, który ktoś trzymał w majtach? A być może zwodował go dwa razy, tylko zapomniał o tym napisać? Cytuj Link to post Share on other sites
katopo 0 Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 To jak panowie waro się pchać w tego ZTE BLADE V (http://allegro.pl/smartfon-zte-blade-v-gps-super-cena-i3842519905.html) Kupowany w polsce z normalną gwarancją. Dodam że będę się przesiadał z Motoroli Milestone więc będzie to dość duży skok. Miałem przez święta Sonego Xperie J i to już był dla mnie skok cywilizacyjny dotyczący wydajności. Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Polecam Xiaomi Hongmi - np. za 182 dolary z 1949deal.com Jeśli się boisz to Moto G z Amazona za 139 funtów - ale to gorsza słuchawka. Smartfon z niższej półki to nie inwestycja na najbliższe 30 lat, więc nie ma się co przejmować gwarancją, najwyżej kupisz następny. Używka z Allegro to już jakaś aberracja - mam korzystać z telefonu, który ktoś trzymał w majtach? A być może zwodował go dwa razy, tylko zapomniał o tym napisać? moto g ma jedną wadę Beznadziejny aparat. Ilość szczegółów na fotkach porażająco niska. Przy sztucznym świetle istna breja. Głupi Se k800i robił 2 klasy lepsze foty. Jednak wydajność robi wrażenie a ekran jakościowo jest świetny. Bardzo dobre soczyste kolorki i ostry/wyrazisty jak żyletka. JAkosć wykonania też naprawdę spoko. Nie bardzo kumam co Ten Xiaomi Red Rice aka Hongmi ma lepsze niż moto g. ( nie wiem jak wygląda kwestia aparatu w chinolu) Edytowane 12 Stycznia 2014 przez Synergia Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 To jak panowie waro się pchać w tego ZTE BLADE V (http://allegro.pl/smartfon-zte-blade-v-gps-super-cena-i3842519905.html) Kupowany w polsce z normalną gwarancją. Dodam że będę się przesiadał z Motoroli Milestone więc będzie to dość duży skok. Miałem przez święta Sonego Xperie J i to już był dla mnie skok cywilizacyjny dotyczący wydajności. To nie jest telefon kupiony w Polsce. Gwarancja będzie rozpatrywana przez ten sklep, który go wystawia na allegro? Albo inaczej - czy sklep wystawiający telefon na allegro da Ci normalny dowód zakupu, czy faktura-vat/marża, której nie uwzględniają serwisy. Jeśli ktoś chce tracić pieniądze i dla niego nie ważne jest co będzie po okresie gwarancyjnym, to jego sprawa. Z drugiej strony, jeżeli nie zależy mu tak na pieniądzach, to niech kupi sobie od razu lepszy telefon i nie będzie musiał kombinować, ani nie straci na wartości tyle co taki dziwoląg. Taki telefon może okazać się jednorazowy przy stłuczeniu wyświetlacza. Części na allegro i w nieautoryzowanych serwisach do nich nie ma, a w autoryzowanym pewnie cena wynosi 75% ceny nowego telefonu, co czyni go nieopłacalnym. Z Moto G jest tak samo, z tym że to firma bardziej renomowana - tak samo nie ma do niego części zamiennych i polskie serwisy także go nie naprawią - z powodu braku dystrybucji na kraj nie posiadają części do tego modelu. Co gorsze - na telefony z zagranicy jest zazwyczaj 12msc gwarancji. Cytuj Link to post Share on other sites
katopo 0 Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 tutaj już jest normalna gwarancja: http://www.x-kom.pl/p/166136-smartfon-telefon-fablet-zte-blade-v.html oni są dystrybutorem tego telefonu w polsce. Ale nie czepiajmy się jednej opcji. Lepiej poszukać jakiejś przyzwoitej Xperi M?? Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Z takich sklepów możesz śmiało kupować. Pokazane wcześniej aukcje omijaj. To już zależy od Ciebie jaki chcesz telefon. Z ZTE V, ani Xperią M nie miałem okazji bliżej zbadać. Tak jak wcześniej wspomniałem - do tego typu telefonów możesz mieć problemy z zamiennikami, choć wydaje się że ZTE jest już od dłuższego czasu na rynku, a nawet u operatorów, to niemniej jednak radziłbym zorientować się jak wygląda chociażby sprawa z dostępnością wyświetlaczy. Pozostałe części wymienią Ci w serwisie, bo raczej sam ich nie uszkodzisz. Czasami zdarzy się wypadek, telefon wypadnie z ręki i pęknięcie, bądź nawet brak reakcji na dotyk - tego już nie przewidzisz. Jeśli masz telefon z pewnego źródła to kup taki jak Ci się podoba. Ja od siebie poleciłbym Lumię 520/620 - ale to moje zdanie. Tobie nie musi się podobać, więc szukaj czegoś na Androidzie. W tym budżecie Androidowiec nie będzie taki płynny jak telefon na Windows Phone, no ale coś kosztem czegoś. Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 (edytowane) tutaj już jest normalna gwarancja: http://www.x-kom.pl/p/166136-smartfon-telefon-fablet-zte-blade-v.html oni są dystrybutorem tego telefonu w polsce. Ale nie czepiajmy się jednej opcji. Lepiej poszukać jakiejś przyzwoitej Xperi M?? 4 rdzenie cortex a5 i adreno 203 vs 2 cores krait w xperia m i adreno 305 gpu z xperi jest 4 x mocniejsze. kazdy rdzen z xperi m jest wydajniejszy trochę niż 2 rdzenie a5 takze 2 rdzenie krait są mocniejsze niz 4 a5... Xperia na pewno jest lepsza.... Edytowane 12 Stycznia 2014 przez Synergia Cytuj Link to post Share on other sites
katopo 0 Napisano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Czyli razczej zdecyduje się na Xperie M Co sądzicie o tej ofercie: http://allegro.pl/nowa-sony-xperia-m-czarny-orange-i3870471025.html Gwarancja jest. Faktura jest. Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Aukcja ok, pełny komplet dokumentów, czyli masz gwarancję. Jeśli jesteś zdecydowany na Xperię M, to możesz śmiało kupować. Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 simlock orange Cytuj Link to post Share on other sites
katopo 0 Napisano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 ja akurat mam orange Cytuj Link to post Share on other sites
FirankowyPotwór 3 Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 (edytowane) Jak oceniacie zakup Samsung S3 Mini ? Używane modele można dostać w cenie do 600 PLN. Masakra mój kolega ma i pożal się boże nie kupuj odradzam - tnie się jak przedstawiciel subkultury emo no i jak każdy samsung wyświetlacz do banii ewentualnie aparat za dnia do przeżycia No nie za bardzo. Adreno 305 jest jakieś 3 razy wolniejsze od 320, nie wspominając o niezbyt szybkich rdzeniach Cortex A7 Nie przesadzaj tak z 1,5 raza, ale cortex a7 faktycznie nie najlepiej Edytowane 3 Lutego 2014 przez FirankowyPotwór Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts