Cepheus119 553 Napisano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 (edytowane) Witam, posiadam kompa jak w sygnaturze, niestety zintegrowana karta dźwiękowa na płycie głównej jest mocno przeciętna. Podobną sytuację mam w laptopie dlatego zdecydowałem się na zakup zew. karty dźwiękowej na usb, żeby móc ją ewentualnie przepinać między laptopem a stacjonarnym. Myślę, że już za niewielkie pieniądze możnaby znależć lepsze rozwiązanie niż te zintegrowane w kompach ale szczerze mówiąc nie znam się za bardzo ... szkoda mi kupować badziewia bo sprzęt grający mam możnaby powiedzieć bardziej ze średniej półki (jak na sprzęt do kompa) - mianowicie głośniki Creative Gigaworks T3 (zestaw 2.1) i słuchawki nauszne Creative Aurvana Live! W oczy rzuciły mi się dwie karty: Sound Blaster X-FI Surround 5.1 Pro (koło 200 zł) oraz Asus Xonar U7 (koło 300 zł). Macie jakieś rozeznanie i możecie polecić którąś z tych kart lub inną ? PS Zależałoby mi na dobrym dźwięku bo szczególnie te Aurvany są wrażliwe na jakość - na laptopie grały mocno przeciętnie, natomiast na ipadzie po prostu ryły czachę Dzięki za pomoc Edytowane 31 Grudnia 2013 przez Cepheus119 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Macie jakieś rozeznanie i możecie polecić którąś z tych kart lub inną ? PS Zależałoby mi na dobrym dźwięku bo szczególnie te Aurvany AudioTrak Prodigy Cube. Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 31 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Brzmi ciekawie i chyba drugi raz slysze nazwe tej firmy, poczytam o tym o ile nie jest bardzo droga Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 całkiem nieźle zgra się z Aurvankami.Warto później OPA wymienić, dzięki temu poprawimy i dostosujemy sobie dźwięk. Cytuj Link to post Share on other sites
zieloczek100 119 Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) FiiO E07K to nieco ulepszyony FiiO E10, co chodzi o dźwięk to praktycznie to samo, lecz E07K jest to wersja mobilna z możliwością korzystania przy PC jako DAC - świetne rozwiązanie. Cube to tez dobry dźwięk, obie są dobre i oferują po prostu inny dźwięk, ja wolę ciepło i wybrałem FiiO E10, kupiłem zdecydowanie taniej niż w sklepach bo tak normalnie też kupiłbym E07K Edytowane 7 Stycznia 2014 przez zieloczek100 Cytuj Link to post Share on other sites
Amity94 3 Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Ja już zamówiłem ok 30min. temu E10 Olympus ok.56Euro z wysyłką z Honk Kongu Do Dublin'u ok. 11-24 dni oczekiwania na to PS sorry to nie ten temat ja mam podobny niżej. PS2. jeśli masz 300zł to masz link z ebay: http://www.ebay.pl/itm/271314346087?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 Edytowane 7 Stycznia 2014 przez Amity94 Cytuj Link to post Share on other sites
zieloczek100 119 Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Ja na allegro kupiłem prawie nowego z gwarancją w morele za 219zł z przesyłką i oczekiwaniem na paczkę 7dni Wersja Olympus. Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Zdecydowałem się w końcu na tego Prodigy Cube ale jako totalny laik mam jeszcze parę pytań. Moje głośniki to Creative Gigaworks T3 i posiadają one pojedynczy kabelek zakończony jackiem 3,5 mm a z drugiej strony wchodzący do subwoofera ... gdzie w takim razie go wpiąć w tego Cuba? Pod lewy kanał, prawy, obojętne pod który? Co gdybym je wpiął w gniazdo słuchawkowe z przodu (to ze wzmacniaczem słuchawkowym) ? ogólnie dźwięk będzie silniejszy w sensie głośniejszy ? Jak to się ma do jakości ? Z góry dzięki za odp Ehhh najpierw pytam, później myślę ... zauważyłem 2 gniazda RCA (Audio in), rozumiem, że dwoma kabelkami RCA dołączonymi do Cuba mam połączyć te wejścia z wyjściem RCA na Cube Edytowane 14 Stycznia 2014 przez Cepheus119 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts