Skocz do zawartości

Laptop z Windowsem do 2000zl

Recommended Posts

Witam

Szukam lapka do 2000 zl z Windowsem (najlepiej 7). Główie będzie służył do internetu. W żadne gry nie będę grać. Ważne żeby był dobrze wykonany. Na razie zainteresowały mnie

1. Acer v3 (i3 i gt730m)

2. Lenovo g500h (i3 i hd8570m)

3. Toshiba Satellite C55 (i3 i gt740m)

Czekam na jakieś inne propozycje. Nie wiem czy z karty graficznej można by zrezygnować kosztem np. Lepszego wykonania.

Ultrabook ASUS K56CB

Procesor Intel Core i3-3217U 1.8 GHz
4 GB  DDR3 1600 MHz
Dysk twardy o pojemności 500 GB
Matowa matryca HD LED o przekątnej 15,6"
Karta graficzna NVIDIA GeForce GT 740M 2 GB

ULTRABOOK HP ENVY 4

Procesor Intel Core  i3-2377M  2x1.50 GHz 3MB L2 Cache
6 GB  pamięci operacyjnej DDR3
Dysk  SSD 32 GB  
Dysk twardy  500 GB 
Matryca  14" HD  BrightView LED  1366x768
Karta graficzna  Intel HD Graphics 3000

No jak nei masz zamiar grać do do czego miałą by być Ci potrzebna karta graficzna dedykowana ?

Jak Ci zależy na dobrym wykonaniu to Lenovo thinkpad e530c z pentium dual core ivy bridge

Lapek z serii biznesowej lenovo. Solidna obudowa z dobrych jakościowo materiałów. Pentium w zastosowaniach internetowo/biurowych sprawuje sie nei gorzej niż i3. W końcu to niemal identyczny procek. Róźnice to brak hyer threadingi i ciut pomniejszona ilość pamięci cache.

Edytowane przez Synergia

Właśnie interesuje mnie coś z i3 i taktowaniem około 2.5 GHz. Lenovo e530c jest parę groszy tańsze od moich propozycji, a jeśli patrzeć na specyfikę to jest to dość znaczna różnica, seria biznesowa raczej mi nie potrzebna. Laptop będzie na kilka dobrych lat, więc najlepiej żeby miał najlepszą specyfikę, ale nie kosztem tandetnego plastiku.

seria biznesowa raczej mi nie potrzebna. Laptop będzie na kilka dobrych lat, więc najlepiej żeby miał najlepszą specyfikę, ale nie kosztem tandetnego plastiku

To co napisałeś wzajemnie się wyklucza. Wymagania laptopa co do przeglądania internetu jeżeli można tak to nazwać nie zmienią się przez kilka następnych lat (nawet jeśli to pent 2020m spokojnie sobie poradzi) natomiast średniej jakości obudowa może dać o sobie znać wcześniej niż się spodziewasz.

z i3

Poleca linie biznesową Toshiby

http://sklep.komputerswiat.pl/produkt/95765-toshiba-satellite-pro-c50-a-1c9-i3-3110m-4gb-500gb-15-6-led-hd4000-windows-7-pro-windows-8-1-dvd.html

Zgarnia całkiem dobre recenzja. Niezła obudowa nie ugina się pod naciskiem, przyzwoity czas pracy na baterii ok 4h przy przeglądaniu neta, matowa matryca, i3 3gen, win7 lub 8 do wyboru.

No tak, szału nie ma ale o tragedie nie zakrawa.

Ciężko o coś sensownie wykonanego na i3 do 2tys z systemem.

Zobacz jeszcze Ativ Boooka 4

http://sklep.komputerswiat.pl/produkt/86561-samsung-ativ-book-4-np450r5g-x05pl-i3-3110m-15-6-4gb-500gb-gt710-noodd-win8.html

Nieźle wykonany, matowa matryca. Samsung robi jedne z mniej awaryjnych lapków

Witam Ponownie

Ostatnio byłem w MM i pooglądałem tą plastikową tandetę i zdecydowałem ze dołożę kilka zł.

I chyba wybiorę coś z Della Vostro:

Oba pochodzą z z Dell Outlet UK, nie wiadomo co w nich było robione.

Jak myślicie, warto jeden z nich kupić?

Edytowane przez Daavi