Skocz do zawartości

Modem ZTE MF669 od Cyfrowego Polsatu wpięty pod port USB routera TP-Link N900 TL-WDR4900.

Recommended Posts

Witam :)

Mojej dziewczynie nie działa zbytnio modem zte mf669  http://www.cyfrowypolsat.pl/oferta/internet/modem-zte-mf-669.cp

raz go dobrze wykryje oprogramowanie od cyfrowego polsatu, a czasami pisze, że nie ma podłączonego urządzenia. Wpadłem na pomysł, żeby dać jej mój router TP-Link N900 TL-WDR4900 http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WDR4900

I teraz czy jak podłącze modem cyfrowego polsatu zte mf669 do mojego routera to zadziała to ? Będzie normalnie się łączyć ?(od użytkownika Arlekin dowiedziałem się, że jest taka możliwość, ale trzeba dużo konfigurować, a ja jestem w tym totalnie zielony), ale wolałem założyć temat, żeby większość ludzi się wypowiedziało na ten temat. Jakby nie była taka możliwość to prosiłbym o polecenie jakiegoś routera na HSPA+ do 250zł.

Z góry dziękuje za pomoc :)

Pozdrawiam

Nikt nic nie napisze ? 

standardowo ten model tp-linka nie ma obsług połączeń 3G lecz po przeflashowaniu do OpenWRT powinna być taka możliwość, niestety nigdzie nie mogę znalezc stabilnego obrazu do niego więc wolałbym nie ryzykować. 

Dobrym rozwiązaniem w twoim przypadku będzie zakup routera 3G TL-MR3420 ale tylko w wersji sprzętowej V2 , ona obsługuje bezproblemowo twój modem. Konfiguracja wtedy jest dziecinnie prosta, w zasadzie wkładasz modem do usb , w penlu wybierasz operatora i gotowe. Sprzęt nie jest drogi a spisuje się stabilnie.