MS_Patryk 0 Napisano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Cześć nazywam się Patryk jestem nowy. Niedawno zakupiłem komputer jego specyfikacja to. Procesor i7 3770k Płyta główna msi z77a-gd55 Ramy corsair ddr3 2000mhz cl9 12GB Chłodzenie cpu Dark Rock 2 Zasilacz be guieti 600w 80 plus Gold Karta graficzna radeon 7850 Asus 2GB Dysk WD 500 GB BLUE Niby wszystko jest ok ale od czasu do czasu wyskakuje mi niebieski ekran np po odpaleniu komputera. Klikam w dowolną grę gram 30 min i nagle niebieski ekran. Resetuje komputer odpalam znowu grę gram 15 min i znowu niebieski ekran. Dzieje się tak nie tylko w grach czasami wystarczy siedzieć na internecie i nagle niebieski ekran a i zdarzają się taki dni że problem nie występuje ale jest to bardzo rzadko komputer był składany w komputroniku i tam oddałem go na gwarancje po 2 tygodniach wrócił z opinią że podany problem nie występuje.Procesor na seryjnym taktowaniu 3,5 GHZ jak i po oc na 4,4 Pojawia się niebieski ekran. Dziennik zdarzeń mówi że wystąpił krytyczny błąd Kernel-Power. Proszę o pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Gornik Steve 218 Napisano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 (edytowane) Sprawdź, czy wszystko na płytce jest dobrze zamontowane i dociśnięte (zwłaszcza ramy). Nie wytrzymam - twój zestaw jest... bardzo delikatnie mówiąc - źle złożony. Edytowane 28 Grudnia 2013 przez Gornik Steve Cytuj Link to post Share on other sites
robinek09 1583 Napisano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 plus aktualizacja biosu, w niektórych przypadkach pomaga Cytuj Link to post Share on other sites
MS_Patryk 0 Napisano 28 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Wszystko jest na swoim miejscu sterowniki aktualne.Niedawno robiłem formata instalowałem najnowsze sterowniki i mi to nie pomogło. Cytuj Link to post Share on other sites
Slawlos 38 Napisano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 w c:/windows/minidump są pliki ? Jeśli tak to je udostępnij. Zawierają informacje o blue screenach. Cytuj Link to post Share on other sites
MS_Patryk 0 Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 (edytowane) Niestety nie mam takiego folderu postaram się zrobić screena może to pomoże. Tak właśnie dzieje się z ekranem przesyłam screena. http://scr.hu/1vt6/y7op8 Edytowane 29 Grudnia 2013 przez MS_Patryk Cytuj Link to post Share on other sites
kamyk13 13 Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Wygląda na to że to grafika a podłączone masz zasilanie na karcie grafiki, po 15 minutach to możlwe że coś się przegrzewa i dlatego masz "blue". Jaki system 7 czy 8? Kabel do karty graficznej powinien być podłączony 6 pinowa kostka. Cytuj Link to post Share on other sites
MS_Patryk 0 Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Podłączona jest 6 pinowym kablem bez żadnych przejściówek bezpośrednio z zasilaczem system to 7. Cytuj Link to post Share on other sites
kamyk13 13 Napisano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 (edytowane) Podłączona jest 6 pinowym kablem bez żadnych przejściówek bezpośrednio z zasilaczem system to 7. OK. a teraz jeszcze jedna sprawa jaki program antywirusowy masz na kompie, możliwa że to jego przyczyna ale może być też inna? Jeżeli wyrazisz zgode to mogę się połączyć z twoim komputerem i sprawdzić z pliku damp co wywołuje konflikt i niebieski ekran, łącze się za pomocą http://download.teamviewer.com/download/TeamViewerPortable.zip nie musisz korzystać z linku zamieszczonego wystarczy że w google podasz nazwę TeamViewer. Pobierze się zip i po wypakowaniu odpalisz program i wyślesz ID i hasło jednorazowe, ja z mojej strony połącze się lub też podasz "ID" i zezwolisz na połączenie przychodzące na kompie, będziesz wszystko widział co robie. Jeżeli AV to go usuń i zainstaluj Avasta darmowego i zrób skanowanie podczas uruchamiania. Edytowane 31 Grudnia 2013 przez kamyk13 Cytuj Link to post Share on other sites
kris_v 2 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 @MS_Patryk Wejdz w Panel sterowania > System > Narzedzia administracyjne > Podglad zdarzen > Widoki uzytkownika (cos w tym stylu, po lewej stronie na liscie pierwszy folder rozwin) > Zdarzenia administracyjne Zobacz ile masz bledow, cyknij screena i wrzuc na forum. Cytuj Link to post Share on other sites
jamepl 0 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Spróbuj przełożyć kości RAM Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts