Skocz do zawartości

Co dobrego na AGP do 200 zł?

Recommended Posts

Witam panów. Poraz drugi proszę o pomoc, gdyż w tym temacie jestem nieco 'nie na bieżąco'. :D

Otóż, modernizuję dalej nieco mój stary komputer. Jakoś na początku nowego 2014 roku planuję zakupić kartę graficzną na AGP. Nie zależy mi jakoś specjalnie na fajerwerkach. Jak widać w tytule tematu, szukam czegoś do 200 zł. Jeśli chodzi o zastosowanie, to tego komputera używam głównie do przeglądania internetu + grania w nieco starsze gry. Nie ukrywam też, że jeśli byłaby taka opcja, to chciałbym pooglądać coś w HD :). Ale to tylko jeśli sprzęt uciągnie. Jeśli chodzi o config to aktualnie prezentuje się on tak:

Zasilacz: Corsair VS 450W 80+,

Płyta główna: Asus A7V880,

CPU: AMD Athlon XP 2800+,

RAM: Kingston DDR 2 GB,

Karta graficzna aktualna: NVidia GeForce 2 MX 64 MB,

Do tego karta dźwiękowa SB Audigy + 2 napędy CD/DVD, bez dysku twardego w środku, że tak powiem. :)

Co możecie mi polecić w tej cenie, do tego sprzętu, żeby jako tako to śmigało i wyrabiało na tej zasiłce? No i żeby było stabilne. Bo aktualnie to lekko bieda. :P

Byłem jakiś czas temu ukierunkowany na coś z NVidii, ale potem coś przeczytałem i w sumie jakoś się zniechęciłem. A teraz postanowiłem zwrócić się do was. :)
Pozdrawiam, i proszę o nie wysyłanie na karnego jeżyka, jeśli było coś podobnego. :D

Edytowane przez eMTy.

@ProFile: http://allegro.pl/agpx8-ati-hd3650-512mb-sapphire-fv23-gwr-ww-i3819353333.html coś takiego? http://allegro.pl/agpx8-ati-hd3650-512mb-asus-box-cicha-fv23-gwr-ww-i3813281898.html czy takiego? Bo jedno jest Sapphire a drugie Asus, a przyznam szczerze nigdy jakoś specjalnie nie ogarniałem co lepsze w przypadku Radeona.

Zasilacz to bez problemu uciągnie bez zwieszek?

Edytowane przez eMTy.

Oo, się dyskusja rozbudziła trochę :D.
@mulator: Może i tak, ale trochę już w tego zainwestowałem i zostaje w takiej formie jak jest. Chce tylko dołożyć ciekawą grafikę i odkładam na coś innego. Zwłaszcza, że komputera nie używam do niewiadomo czego. :)

@daryzda: Jednak będę uparty i zostanę przy moim :D. Przyzwyczajenie. :D

Dobra chłopaki, a tak już całkiem odrzucając koncepcję HD. Trochę się naczytałem w Guglach i na innych forach, że są tam różne problemy ze sterownikami do Radeonów HD i coś tam. I generalnie, że ciężko znaleźć procesor dobry, który to pociągnie. A szkoda kupować za mocnej karty, bo się będzie nudzić. Więc.. Coś z nieco niższych, bezproblemowych modeli, które będą współgrać z takim prockiem i pozwolą na w miarę płynne pogranie w starsze gry? Poleci ktoś coś? :)

Do autora. Jak chcesz to skontaktuj się ze mną w sprawie adresu i wyśle ci sapphire hd 3850 na agp za darmo nawet pokryje koszty przesyłki bo 5 euro mnie nie zbawi ewentualnie kiedyś mi piwo postawisz jak będę w okolicy.  Prezent na nowy rok bo u mnie i tak marznie na strychu a szkoda :D

@Dres21: Podziękuje, zainteresowałem się tematem gratów do mojego komputera i wydałem pieniądze na to, żeby je zakupić, więc teraz nie będę kupował kolejnych części, tymbardziej, że komputer w aktualnej formie mi odpowiada, tylko grafika nie domaga. :)

@Mirinda: No i widzisz, a ja właśnie zainteresowałem się tematem 7300GT/7600GT i aktualnie trochę to pogłębiam :). Więc zapewne pójde w tym kierunku.

@grbprc: Haha, spoko, bardzo chętnie :D. Stawiam nawet flachę jeśli będziesz gdzieś w okolicach Krakowa. :D