Skocz do zawartości

Komputer dla gracza do 3500zł

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez MocnyFull354,

Recommended Posts

Hej potrzebuję nowego PC

• Zastosowanie komputera: Gry 
  • Maksymalna kwota: 3500zł
  • Których części potrzebuję:cała buda bez Windowsa
  • Czy będę podkręcać sprzęt?: Tak ale w niedalekiej przyszłości.
  • Rozdzielczość mojego monitora: 1920x1080
  • Specjalne wymagania: Wydajny i bf4 na ultra :)
  • Części z poprzedniego komputera:dysk SSD 128GB
  • Własna propozycja zestawu:-
  • Inne: Komputer będę składał najprawdopodobniej na morele.Zależy mi na jak największej wydajności.Czy składał już ktoś u nich swój Pc i wie jak wygląda sprawa z gwarancją?Dzięki za pomoc :)
Edytowane przez MocnyFull354

Witam!

Ode mnie taki zestaw:

http://www.morele.net/inventory/info/2CSRH/

Dlaczego taki?

Masz tutaj najmocniejszy procesor z serii i5 4670K z odblokowanym mnożnikiem, co w przyszłości pozwoli na mocne OC. Do tego MOBO które nie sprawi zawodu podczas OC. RAM stosunkowo dobra cena/jakość, praktycznie chyba niezawodne, nikt do tej pory nie narzekał na nie.Silny układ GPU od Gainward, z dużym OC. PSU od renomowanej firmy XFX, modularny co na pewno wpłynie na niższe temperatury, z dużym zapasem mocy na rozbudowę PC. Solidna i dobrze wentylowana obudowa Zalman Z9, wraz z regulatorem wentylatorów. I na sam koniec, jeśli uważasz że nie potrzebujesz magazynu 1TB, bo może posiadasz jakiś dysk zewnętrzny lub po prostu nie ma potrzeby to wymień HDD, który podałem na:

http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-thermalright-hr-02-macho-black-white-fm1-am2-am3-am3-lga775-lga1155-lga1156-lga1366-lga2011-517030/

Wtedy możesz od razu zrobić OC procka, bo bez tego nawet nie próbuj :)

Pozdrawiam!

• Popieram 2

@up

Tam spokojnie starczy 550W :) ale całość na plus.

A ja dam zestaw z i5-3570K i chłodzeniem:

Intel Core i5-3570K /3.4GHz, 6MB, LGA 1155, BOX/

Thermalright HR-02 Macho Black-White

MSI Z77A-G43 /intel Z77, LGA 1155/

ZOTAC GeForce GTX 770 2GB DDR5 256bit (1059/7010)

Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Ballistix

Liteon iHAS122 SATA (black)

Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda

XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU

Zalman Z9 Plus (b/z)

Razem: 3577zł

Zestaw również umożliwiający wysokie OC, z wydajnym chłodzeniem. Karta ma 5 lat gwarancji po rejestracji na stronie producenta. Obudowę już opisał @up.  Co do GTX 770 Gainwarda to Phantom owszem pozwala na wysokie OC, ale nie widziałem recenzji/testu tej wersji z postu wyżej.

kod na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówieniaX98TY2AZ + dostawa
  • Popieram 3

Możesz zamienić. Ale dam jeszcze jedną propozycję: Karta graficzna Gainward GeForce GTX770 Phantom, 2GB DDR5 (256 Bit), DVI, DP, HDMI (426018336-2951 GTX770 2GB)  - z dobrymi temperaturami, fabrycznie podkręcona i podatna na dalsze OC.

W tym poście są linki do testów OC tej karty: http://forum.benchmark.pl/topic/111615-komputer-do-gier-za-5000-z%C5%82/?do=findComment&comment=1245831

Edytowane przez BlueMike
  • Popieram 1