grzelak.michael 0 Napisano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Witam Proszę o opinię na temat stworzonego przeze mnie zestawu. Mile widziane wszelkie sugestie odnośnie funkcjonalności lub ewentualnej zmiany poszczególnych komponentów. Komputer będzie służył głównie do pracy w drugiej kolejności do grania. Procesor: AMD FX-9370 Płyta główna: Gigabyte GA-990FXA-UD3 Karta graficzna: Sapphire Radeon TOXIC R9 270X 2048MB Pamięć RAM: G.SKILL RipjawsX 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL7 Twardy Dysk: WD Blue 1TB WD10EZEX 64MB cache SATA-600 Zasilacz: SilentumPC Deus M1 650W 80+ Chłodzenie procesora: SilentiumPC Fortis HE1225 Obudowa: SilentiumPC BRUTUS PURE BLACK ATX (BT-410) Koszt: 3147.21 Główne pytania: Czy chłodzenie wystarczy do utrzymania w ryzach temperatury tego procesora [tendencja do grzania się]? Czy ten zasilacz wystarczy biorąc pod uwagę dodanie w przyszłości nagrawarki BluRay, takiej samej ilości RAM? Biorę również pod uwagę podkręcenie w granicach możliwości tego chłodzenia. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
PL-ayeR 5 Napisano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 (edytowane) Daj sobie spokój z tą farelką. Nie wiem co to dla Ciebie znaczy komp do pracy. Ja jako student informatyki jakim zagadnieniem bym się nie zajął, tak zawsze okazuje się, że moja i5 wspiera wszystkie funkcje dla danego problemu. W większości zastosowań taki zestaw będzie o wydajniejszy: http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/action__2/laptop__/data__eJyVkLsOwjAMRf$Fc4WcVx$8A2JkQAxRmqFqaVHTCgHi37HThg2pDM51jq17o7zgNg713E6wP4MxZQkZiRYsEnMSXIgh0cp8SVFqFoVVXM3NOthWlwyabgiOUzkrFf7oxb$uzveWzWUebYSMgmlHVvFU6V6YOF8obk9a08J8pTRQQjMa7WSP7egDISFXcGh8aLx78rMoXu3i597bztanzob!QRjh$QGSaFD0 Do tego jeżeli komputer pracuje 24 na dobę i 7 dni w tygodniu, odczwalna powinna być różnica w rachunkach za prąd. Nie wspominając już o temperaturach wokół amd. A jakbyś się uparł na AMD to już lepiej wybrać najtańszy 8 rdzeniowy model i go podkręcać. //argumentacja Edytowane 22 Grudnia 2013 przez kajitsu. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Autorze zastosuj się do http://forum.benchmark.pl/forum-9/announcement-13-jak-poprosi%C4%87-o-pomoc-w-dziale-komputery-zestawy-komputerowe/ Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5523 Napisano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Zasilacz: SilentumPC Deus M1 650W 80+ TO, jest na pewno do wymiany na normalny zasilacz. W podobnej cenie masz XFX Core 550W lub CoolerMaster G550M. Obudowa: SilentiumPC BRUTUS PURE BLACK ATX (BT-410) Obudowa zaproponowana przez Ciebie to porażka;) Nie dość, że to stalowa puszka, to jeszcze nie przewiewna;) W podobnej cenie masz Zalmana Z3, który sprawdzi się o wiele lepiej, gdyż posiada bardziej zaawansowany system wentylacji, no i masz przynajmniej jakieś miejsce na ułożenie kabli:) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts