filip3434 6 Napisano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Hej, z racji tego, że mój PC jest już gotowy to chciałbym pobawić się teraz w budowę jakiegoś PC ze starych części i proszę o pomoc. Jeśli zdecydowałbym się na np. Pentiuma III to jakie MOBO do niego ? Jaki ram ? DDR ? Zasilacz jaki ? Z obecnego PC będę miał tego ocza co jest w podpisie (idzie do wymiany), obudowa tak samo jak zasilacz, napęd + dysk + dyskietki to wiadomo pod ATA. Proszę o pomoc i jakieś uwagi Cytuj Link to post Share on other sites
nad30 35 Napisano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 P3 Hmm. Niezły kalkulator złożysz Pozdrawiam i powodzenia w składaniu, teraz trudno o tak stare części. Cytuj Link to post Share on other sites
filip3434 6 Napisano 22 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 No tylko wiesz nie za bardzo sie orientuje jakie zasilacze, plyta glowna, jaki socket procka itd... Dlatego prosze o rady. Cytuj Link to post Share on other sites
PL-ayeR 5 Napisano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Zastanów się dobrze czy jest sens tracić na to czas. Ostatnio złożyłem zestaw z wydajniejszego od P3 athlona xp i komp nie nadaje się już nawet to zaktualizowanego xp i internetu. Nawet w ubuntu się strasznie zamula. Cytuj Link to post Share on other sites
filip3434 6 Napisano 22 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Hmmm no to faktycznie lipa :-/ z jednej strony chetnie bym sie pobawil, a z drugiej jak tak mowisz to wyrzucenie kasy w bloto... No i kurcze dylemacik Cytuj Link to post Share on other sites
pudlox 9 Napisano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Mogę za niewielkie pieniądze pogonić parę części do P3. Zapraszam na prv Cytuj Link to post Share on other sites
filip3434 6 Napisano 22 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Pomysł raczej nie wypali po głębszych przemyśleniach stwierdzam, że się nie opyla Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts