Baniaczek 2 Napisano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 WitamChciałbym przystąpić do podkręcenia mojego procesora (3770k) na płycie msi z87-g45. Chłodzenie jakie posiadam to spartan pro. Wiem wiem nie jest to najlepsze chłodzenie jednak w związku ze zbliżającymi się świętami mógł bym je zamienić na coś wydajniejszego. Problem który mnie męczy to to jak podkręcić procka aby w spoczynku miał mniejsze taktowanie a w stresie stopniowo je zwiększał (np: 1,6GHz - 4,3GHz).Proszę o wytłumaczenie tej kwestii najlepiej na przykładzie płyty msi. Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Miloo97 4 Napisano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 i7 3770K na chipsecie z87? z tego co się orientuje to nie ten socket... jeśli się mylę - poprawcie mnie. Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Koledze się pewnie pomyliło z Z77-G45 Co do OC procesora to będzie zrzucał taktowanie do 1.6GHz jeśli będziesz miał włączone EIST i C1E.Co do napięcia to nie będzie zrzucał bo ta płyta nie posiada offsetu. Chyba że podkręcisz za pomocą OC Genie to wtedy z automatu podkręci do 4.2GHz i będzie obniżał taktowanie jak i napięcie. @Up. Lecz na tym Spartanie nie wróżę jakichś wielkich możliwości Cytuj Link to post Share on other sites
Baniaczek 2 Napisano 20 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Tak mój błąd mam płytę Z77 -G45. Dostosuje się do waszych porad, dzięki wielkie za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts