Skocz do zawartości

Kącik emeryta i rencisty ;) 30+ only.

Recommended Posts

23 minuty temu, chudy131080 napisał:

To jak to jest,minimalna płaca 2800 a Tobie płacą 1950,to nawet jak w kopertę jeszcze masz 400 to nie ma tej minimalnej.

do tego dolicz/odlicz ubezpieczenie 114 pln czyli 1950+114

14 minut temu, chudy131080 napisał:

Żenada,2100 za miesiąc pracy,zostaw tą pracę bo to jak kolega napisał kołchoz,przyjdzie do tego że to Ty będziesz musiał dać dla szefa w kopertę.

ale tu wszędzie tak płacą - tak się zastanawiałem jakbym nie miał tej koperty z której sobie zapłaciłem to bym mu wisiał 270 pln :o

tak jak artysta śpiewał, co prawda o łazarzu ale może się odnieść też do kraju:
"Na łazarskim rejonie nie jest kolorowo czasem zapija się smutki i bywa czilałtowo Na łazarskim rejonie, bieda tutaj piszczy nie ma co się martwić, musisz podnieść się ze zgliszczy Tutaj pierwsza miłości i rozczarowanie za stracony czas i porytą banię"

Tekst pochodzi z https://www.tekstowo.pl/piosenka,bonus_bgc,na_lazarskim.html"

Edytowane przez leto87

W tym roku Żonie podarowałem tylko pieniądze, ale był challange, na każdym banknocie stał kieliszek, żeby nie bylo za łatwo.
Czerwone kwiaty ładnie podkreślają urodę mojej partnerki, ale czasy są jakie są, trzeba myśleć pragmatycznie.
Bardziej zaczynam doceniać, i żyć tą chwilą w której z nią jestem. Czas biegnie i te momenty są najważniejsze.

Moja Żona wysłała mi 13-tego lutego ten mem (mimo, iż nie jada raczej mięsa). :D

NS8nNeO4HgitVdvE.jpg

No i już wiedziałem, żeby się nie fatygować po kwiaty:) upiekłem jej pyszną pizzę na kamieniu i zabrałem na spacer oraz gorącą czekoladę.

Kasy jej nie wręczam, ma dostęp do mojego konta - będzie chciała to sobie sama weźmie %-)

A co do kwiatów to zdecydowanie woli storczyki zamiast ciętych róż, ale ma już ich tyle, że nie ma gdzie stawiać.:D 

• Lubię to 2
  • Haha 2

Ja mojej kupiłem drobny prezent . W sumie nie miał być na walentynki ,ale termin się zgrał . A ona w zamian powiedziała , żebym sobie kino domowe zmienił . Opłacało się :) więc wczoraj miała przy okazji wycieczkę po odbiór nowego sprzętu . A kasę też mamy wspólną . Każdy bierze na co potrzebuje . 

• Lubię to 2
14 godzin temu, jakub1t napisał:

Ja mojej kupiłem drobny prezent . W sumie nie miał być na walentynki ,ale termin się zgrał . A ona w zamian powiedziała , żebym sobie kino domowe zmienił . Opłacało się :) więc wczoraj miała przy okazji wycieczkę po odbiór nowego sprzętu . A kasę też mamy wspólną . Każdy bierze na co potrzebuje . 

Czyli że "za to że Wy Towarzysze odbieracie od Nas węgiel dostaniecie za to cukier";)

• Haha 1
15 godzin temu, marko22 napisał:

Właśnie staromodne jest w cenie.... A miękkiej faji to już na pizzę nie stać? 

Miękkiej fajki nie stać, ale zauważyłem od jakiegoś czasu pewną zależność u kobiet. Wg mnie dziewczyny obecnie nie lubią romantycznych, czułych facetów (nie miękkich, bo mówię o ustawionych na życie, tylko spokojnych, wychowanych, kulturalnych). Wolą jak facet to kawał drania, gbura - taki typowy dresik z karkiem.

Mam nawet teorię (oczywiście to moje przemyślenia, więc nie imputować mi tu nic ...), otóż w daaawnych czasach kobieta musiała mieś silnego samca, który umiał upolować, zająć się jaskinią i wpier***ć innemu, kto by chciał napaść, okraść (popieram - trzeba bronić siebie i najbliższych). Więc patrzyły i szukały faceta o takich właśnie cechach - tzw silnego nasienia, które da mocne potomstwo (coś jak dziś w stadach - samiec alfa stacza wiele walk i w ten sposób, siłowo wystukuje sobie pozycje w stadzie, dostając dostęp do samic). Wydaje mi się, że te nasze pierwotne instynkty ciągle w nas są, tylko czasy się zmieniły - mięśnie u faceta w zasadzie mogą go dziś zaprowadzić tylko do kryminału ... co zrobić.

• Popieram 1
10 godzin temu, Succubus napisał:

Wolą jak facet to kawał drania, gbura - taki typowy dresik z karkiem.

Wg. tego co obserwuje w moim otoczeniu to bywa różnie i chyba tak tak samo jak każdy facet ma inny "typ" który mu się podoba, tak samo sądzę, że kobiety mają własne wyobrażenia o "facecie idealnym", jednych interesuje żeby był ogarnięty i miał głowę na karku a inne żeby był przystojny, jeszcze innych nie interesują w/w a jedynie grubość portfela się liczy (bo i takie przypadki znam:facepalm:) Śmiem twierdzić, że bardzo wiele zależy od tego na jakich wzorcach były wychowane, jest jeszcze teoria, (w którą jestem w stanie po części się zgodzić) że kobiety wybierają podświadomie swoich partnerów na wzór ich ojców.

Natomiast to o czym piszesz @Succubus owszem, obserwowałem wielokrotnie ale raczej u młodych dziewczyn, którym coś takiego imponuje na krótką metę - jak taki podminowany testosteronem "samiec alfa" zaczyna tłuc swoją kobietę i same z nim problemy to światopogląd im się szybciutko prostuje.

10 godzin temu, Succubus napisał:

Wydaje mi się, że te nasze pierwotne instynkty ciągle w nas są, tylko czasy się zmieniły

Nie inaczej, abstrahując przykłady na świeżo mieliśmy ostatnio gdzie ludzie "bili się" o papier toaletowy... :D gdyby w grę wchodził już prawdziwy brak żywność to noże i siekiery latałyby równo po tych marketach. %-)

• Popieram 2
12 godzin temu, pendzel_3 napisał:

że kobiety wybierają podświadomie swoich partnerów na wzór ich ojców

To samo można powiedzieć o samcach (szczególnie jedynakach) - wydaje mi się, że mogą szukać odbicia swojej matki, kto wie?

to światopogląd im się szybciutko prostuje

Prostuje, prostuje i dlatego jak w zeszłym roku byłem w sądzie i przechodziłem na skróty przez sąd rodzinny, to widziałem tam tyle spraw o alimenty, że głowa mała ...

brak żywność to noże i siekiery latałyby równo po tych marketach

No tak, wtedy w ludziach włączyłby się najbardziej pierwotny instynkt  - walka o przeżycie (a tu już zabawy nie ma).

Coś na wesoło.

Matka natura nie przestaje mnie zadziwiać :evil:

sub-buzz-11970-1597255681-28.jpg

• Lubię to 3